Gekozen Burgemeester, wat wil Nederland?

Ilz support b.v.

Gekozen burgemeester, wat wil Nederland?

Volgens steeds meer politieke partijen willen de Nederlanders een gekozen burgemeester! Wat willen die Nederlanders nu eigenlijk zelf?

Vandaag is de website www.kandidaatburgemeester.nl gestart In Nederland is het nog niet mogelijk een burgemeester rechtstreeks te kiezen! Wel kunnen inwoners duidelijk maken dat zij deze post ambiëren zodra er Burgemeester verkiezingen zijn.
Door zich aan te melden als tegenkandidaat op www.kandidaatburgemeester.nl krijgt men een goed beeld van hoeveel stadsgenoten er uiteindelijk op de tegenkandidaat gaan stemmen?

Stemt men op de huidige burgemeester of wil men toch een ander? Via de website kunnen bezoekers stemmen op de kandidaat die zij steunen.

Waarom een website
Met deze website willen we graag een simpel overzicht geven van wat de burger wenst, de huidige burgemeester of een tegenkandidaat.
Wellicht kan het gehele plan van tafel, of moeten we alsnog in maart'06 de stembiljetten aanpassen met kandidaat burgemeesters?

Door de mogelijkheid van aanmelden als kandidaat krijgen we ook inzicht in de doelstellingen en achtergrond van de tegenkandidaten.


---