Gemeente Harderwijk


Water in Harderwijk schoner, veiliger en leuker

Het plaatsen van informatieborden, het speels inrichten van water door stroming en kunst met water, onderzoek naar nieuwe watergangen en het voortzetten van de regentonactie zijn slechts een paar voorbeelden om de waterkwaliteit en waterkwantiteit in Harderwijk onder controle te houden. In het waterplan 2006-2009 staat het beleid voor de komende jaren beschreven met de daarbij behorende maatregelen. Het waterplan heeft vooral betrekking op het water in bebouwd gebied, dus in de kernen Harderwijk en Hierden. Het buitengebied komt ook ter sprake. Gemeente Harderwijk en Waterschap Veluwe willen u de gelegenheid geven te reageren op het eindconcept Waterplan 2006-2009. Het waterplan zal naar verwachting februari 2006 door de gemeenteraad van Harderwijk en de Algemene Vergadering van Waterschap Veluwe worden vastgesteld.

Het eindconcept ligt voor u ter inzage in het stadhuis of kunt u via handige links downloaden. Reacties ingekomen tot uiterlijk 23 november 2005 kunnen nog bij het definitieve plan worden meegewogen.

Voor meer informatie of opmerkingen kunt u contact opnemen met dhr. De Jager van de gemeente Harderwijk, tel. 0341 411 383 of via e-mail c.dejager@harderwijk.nl

Handige links
Eindconcept Waterplan
Bijlage 1.1 Kaart Grondwater standen
Bijlage 1.2 Kaart Watersystemen
Bijlage 1.3 Kaart Bodemtype
Bijlage 2 Kaart kansen en knelpunten
Bijlage 3 Visiekaart
Bijlage 4 Kaart maatregelen 2006
Bijlage 5 Overzicht maatregelen periode 2007-2009