Gemeente Sneek


Verkiezing Dorpsidee levert steiger op
Maandagavond vond in Ysbrechtum de verkiezing plaats van Het Dorpsidee. Met een grote meerderheid van 89 stemmen is gekozen voor het plaatsen van een steiger in de Opfeart, aan de kant van de Hascarstrjitte. Deze steiger kan het hele jaar door worden gebruikt. Bijvoorbeeld om te vissen, voor het onderbinden van schaatsen en als aanlegplaats. Drie Ysbrechtumers, onder wie de indiener van het idee, en de gemeente Sneek werken het idee van de steiger verder uit.

De inwoners van Ysbrechtum waren in een eerder stadium uitgenodigd om met ideeën te komen voor het oplossen van fysieke knelpunten in hun dorp en voor het verbeteren van hun directe leefomgeving. Hiervoor had de gemeente Sneek een budget van 10.000,-- beschikbaar gesteld. Na toetsing van de ingediende ideeën aan vooraf opgestelde randvoorwaarden, kon Ysbrechtum uiteindelijk kiezen uit vier ideeën.

De verkiezing van afgelopen maandag werd gehouden in samenwerking met Doarpsrounte en ging vooraf aan de jaarlijkse najaarsvergadering. De hele dag konden inwoners hun stem uitbrengen. De opkomst tijdens de verkiezingsavond was bijzonder hoog: meer dan 230 Ysbrechtumers brachten hun stem uit.

Ook voor de wijken Stadsfenne en Duinterpen (1 en 2) stelt de gemeente een budget van 10.000,-- beschikbaar. De verkiezingen van het Wijkidee Stadsfenne en Duinterpen zullen nog plaatsvinden.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 9-11-2005