Ingezonden persbericht


Persbericht

----------

Spraakmakend Symposium Puur Pinot

De ene Pinot is de andere niet, zo bleek wel tijdens het Symposium Puur Pinot, een van de highlights tijdens de tweede dag van het Nederlands Wine & Food Festival in het NH Barbizon Palace in Amsterdam. Tientallen horeca- en wijnprofessionals en journalisten namen deel aan de proeverij waarbij Pinot Noirs van niveau uit Californië, Duitsland en Australië centraal stonden.

18 wijnen werden per sessie van zes afwisselend van commentaar voorzien door wijnmakers Walter Schug (Californië) en Wolf-Dietrich Salwey (Duitsland) en importeur John Schell (New World Wineries).

Bijzonder waardevol was ook de inbreng van de Jeunes Restaurateurs dEurope: cuisiniers van zes aangesloten restaurants (Apicius, 't Schulten Hues, Het Tuynhuys, Hoog Holten, De Jonge Dikkert en Savarin) zorgden middels een aantal smaakvolle gerechtjes voor een passende culinaire context.

Mede door de enthousiaste inbreng van de deelnemers werd het Symposium een levendige bijeenkomst met boeiende en soms felle discussies over terroir, houtgebruik, vinificatie en de positie van Pinot Noir en wijn in het algemeen binnen de hedendaagse horeca.

Na afloop van het Symposium werd een aantal top-Pinots geserveerd tijdens de Lekker Top 10-lunch in restaurant Vermeer en stonden tientallen wijnen klaar op Puur Pinot-presentatietafels om geproefd te worden tijdens de vakbeurs van het Nederlands Wine & Food Festival.

Het Symposium Puur Pinot werd georganiseerd door The Wine & Food Association in samenwerking met het California Wine Institute, het Informatiebureau voor Duitse Wijn en de Australian Wine & Brandy Corporation.

----------