Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW GEWAAGD BORDSPEL VOOR BOVEN DE 18

BEN JE HEILIG OF GEILIG, DAT IS DE VRAAG!

Hattem, november 2005 - Heilig of Geilig is de alleszeggende naam van hèt nieuwe bordspel voor 18-plussers. Een hilarisch spel waarbij de aanwezigen dubbelzinnige vragen krijgen voorgelegd. Wie heeft een dirty mind en blijkt 'geilig' en wie is de onschuld zelve? Doel is door middel van het geven van de juiste antwoorden zo snel mogelijk het eindpunt 'heilig' te bereiken. De braafste speler heeft de meeste kans om te winnen, maar is er wel iemand zonder pikante bijgedachten? Heilig of Geilig kan thuis of in de kroeg gespeeld worden. Het gaat vooral om de fun, dus drankje erbij en lachen, gieren, brullen. Géén gedoe met levels, dobbelstenen of het bijhouden van punten en ook géén ingewikkelde spelregels.

Op de keukentafel
Heilig of Geilig is een spelbord dat op iedere keukentafel past. Naast het speelbord zijn er pionnen (bierdoppen mogen ook) en 300 speelkaarten. Op ieder kaartje staan drie vage omschrijvingen van een onderwerp of voorwerp. Zoals: Het gaat bij mij in en uit - Ik ben wel eens tochtig - Soms heb ik ook een gleuf. Een goede verstaander weet dat het antwoord 'deur' is. Nog een voorbeeld: Ik ken maar drie standjes - Ik zit vaak bovenop een stevige paal. Het heilige antwoord is natuurlijk 'verkeerslicht'. Wie aan iets anders dacht, toont zijn ware gezicht; is niet heilig, maar geilig.

Iedereen een beurt
Alle spelers starten bij Heilig of Geilig met een eigen pion vanaf hetzelfde punt op het speelbord. Een voor een komen ze aan de beurt. Wie in één keer raadt welk voorwerp of onderwerp bedoeld wordt, gaat in hoog tempo vooruit op het speelbord. Wie meer aanwijzingen nodig heeft of het helemaal niet raadt, schiet natuurlijk niet op. Heilig of Geilig is zéér geschikt om te spelen met vrienden, dispuut, jaarclub, huisgenoten, familie of collega's. A dirty mind is a joy forever for everybody!

Boven de 18
Heilig of Geilig is voor spelers boven de 18 en verkrijgbaar in de betere speelgoedwinkels en warenhuizen voor E 29,99. Bij het spel worden standaard 300 vragenkaartjes geleverd. Extra kaartjes zijn desgewenst na te bestellen.

Goliath is één van de tien grote speelgoeddistributeurs (en producenten) van Nederland. Er is een vestiging in Hattem en in Parijs. De ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse speelgoeddistributeur Goliath is onlosmakelijk verbonden met de succesvolle introductie in 1978 van het Israëlische getallenspel Rummikub in Nederland door directeur A. Golad. Inmiddels slaat Goliath zijn vleugels uit over de hele wereld en is het bedrijf een belangrijke speler op de speelgoedmarkt. De lijnen die het bedrijf momenteel voert zijn: (actie)spellen en speelgoed vanaf 4 jaar, multimedia vanaf 5 jaar tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Zie ook www.goliathgames.nl.