GTI NV

GTI Koudetechniek gecertificeerd voor ontwerp, bouw en inbedrijfsstelling volgens richtlijn drukapparatuur

Bunnik/Zoetermeer, 10 november 2005

Onlangs heeft GTI Koudetechniek bv van BVQi het certificaat ontvangen voor de H1/H module van de richtlijn drukapparatuur (PED - European Pressure Directive). Hiermee is GTI Koudetechniek het eerste koudetechnisch bedrijf in Nederland dat is gemachtigd voor ontwerp, bouw en inbedrijfstelling van koude-installaties met beperkte tussenkomst van een keuringsinstantie.

Voor alle installaties die GTI Koudetechniek realiseert, kan worden volstaan met een steekproefsgewijze controle door een Notified Body. GTI Koudetechniek heeft namelijk ook haar ontwerpinstructies conform PED laten certificeren, ook voor de zwaarste categorie (categorieën zijn afhankelijk van gebruikte chemische stoffen en hoogte van de druk). Nieuwe, innovatieve ontwerpen zal GTI Koudetechniek altijd voorleggen aan een keuringsinstantie.

De certificering geeft klanten absolute zekerheid over de betrouwbaarheid van de apparatuur van GTI Koudetechniek en levert door de beperkte tussenkomst van een Notified Body belangrijke efficiencyvoordelen op.

De certificering is uitgevoerd door KW2 (een volle dochter van Bureau Veritas).

Eerder werd GTI gecertificeerd volgens de modules D, D1 en H voor drukapparatuur (zoals stoomketels, drukvaten en installatieleidingen) buiten de koudetechniek.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in de Benelux. GTI ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2004 een omzet van 9,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Nadere informatie voor de pers is verkrijgbaar bij: GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 00; fax: 030 656 94 15;
e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com