Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kahuna lanceert Digitale Kluis voor Passwords

Password management niet langer pain in the neck

Amersfoort, 10 november 2005 - Kahuna, marktleider in veilige en altijd beschikbare digitale communicatie, lanceert Kahuna de Digitale Kluis voor Passwords: een oplossing voor het Audit Compliant beheren en monitoren van systeembeheerderswachtwoorden.

Een organisatie van enige omvang heeft vele honderden, zo niet duizenden wachtwoorden in gebruik. Elke applicatie, database, server, firewall, directory tree, telefooncentrale in de organisatie heeft meerdere beheerderswachtwoorden. Deze zijn ingesteld door de desbetreffende leveranciers, en veranderd door de systeembeheerders. Al die wachtwoorden kosten geld. De organisatie hanteert als het goed is strikte policies voor de beveiliging, het beheer en de vernieuwing van die wachtwoorden. Ze vormen immers de toegang tot de informatiesystemen en ICT-infrastructuur.

Het traditionele beheer van sysadmin passwords is duur. Vaak is er een fysiek proces opgetuigd voor het bewaren en de distributie van wachtwoorden, met koeriers die beveiligde enveloppen uit kluizen halen en rondbrengen. En dat meermalen per jaar. Er zijn genoeg voorbeelden bekend van organisaties, ook van naam, die er niet in slagen policies voor veilig password management uit te rollen vanwege de complexiteit en de kosten.

Dat kan anders. Kahuna's Digitale Kluis voor Passwords regelt het beheer, de beveiliging en de verversing van administratieve wachtwoorden op een uitermate effectieve en kostenefficiënte wijze. Met de Digitale Kluis voor Passwords maakt de gebruiker streng beveiligde kluizen (directories) aan die alleen toegankelijk zijn voor daartoe door de eigenaar van de kluis geautoriseerde personen. De informatie over de passwords in de kluis is zwaar versleuteld. Toegang wordt geregeld via een eigen, geheim protocol. De toegang tot de kluis kan op verschillende manieren worden beveiligd, van vrij eenvoudig tot zeer geavanceerd, met tokens, vier-ogen autorisatie, dynamische wachtwoorden, toegang alleen op bepaalde tijdstippen, toegang voor een beperkte tijdsduur, na verloop van tijd, eenmalig of alleen vanaf een specifieke computer. De technologie houdt precies bij wie de informatie wanneer heeft opgevraagd en wat ermee is gebeurd. De kostenvoordelen zijn zeer groot.

Met de Digitale Kluis voor Passwords houdt de organisatie zicht op wie er gebruik maken van bepaalde sysadmin passwords. Daarmee is het compliance-vraagstuk op het gebied van het auditing van administratieve wachtwoorden in één keer opgelost. Het is verder een perfect hulpmiddel om emergency envelope procedures en break glass procedures snel en effectief uit te voeren. Bij een onverhoopte crash van de primaire systemen hoeft de systeembeheerder niet langer te wachten tot het root-password ergens uit een fysieke kluis is gehaald om weer verder te kunnen. De organisatie is veel sneller weer live: inloggen in de Digitale Kluis, password ophalen en klaar...

Kahuna Digitale Kluis is gebaseerd op Cyber-Ark technologie. Cyber-Ark is in de VS en elders in Europa al volop in gebruik, bij bijvoorbeeld financiële instellingen, beursgenoteerde ondernemingen, overheden en veiligheidsorganisaties. Enkele gebruikers: ABN AMRO, Citibank, ING Direct, Renault Formula 1, Motorola, Vodafone, Pfizer, Astra Zeneca, Novartis, Roche, Gillette, Braun, Duracell, DuPont, United Nations (UN), AIG, Wells Fargo bank, Belgacom, VOCA (engelse Interpay), Centrale Bank van Israel, ministeries van financiën/jusititie/binnenlandse zaken/defensie in Israel/USA/UK en bijna de helft van de Fortune500 bedrijven. Meer vindt u op www.cyber-ark.com

Kahuna Group

Kahuna ondersteunt organisaties met het onder controle brengen van informatiestromen. Vandaar het credo: control the flow. Kahuna biedt snelle, veilige en altijd beschikbare technologie, specifiek gericht op werken op afstand, informatiebeveiliging, IP telefonie en eCRM. Kahuna onderscheidt zich doordat oplossingen altijd in de vorm van beheerde diensten worden geboden. De klant koopt dus geen complexe technologie maar toepasbare functionaliteit. Service en innovatie staan hoog in het vaandel. Kahuna is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1997 en gevestigd in Amersfoort. Kahuna heeft ongeveer 65 medewerkers in dienst. Kijk voor meer informatie op www.kahuna.nl.

Het Weekblad Intermediair heeft Kahuna in 2004 opgenomen in de top-20 van innovatieve ICT bedrijven. Kahuna is voor het vierde opeenvolgende jaar te vinden in de Deloitte Fast50 (Nederland) en Fast500 (EMEA) van snelgroeiende hightech-bedrijven. Kahuna is winnaar van de ComputerPartner Award 2003 voor de meest innovatieve reseller en van de ICT Company Award 2002.

Perscontacten

Kahuna:
Theo Loth
Loth PR Writing & Consultancy
+31 (0)652 322 210
theo@loth.nl