Nieuwsberichten
Datum: 10 november 2005

Symposium STOEP van de gemeente Eindhoven

Thema: Openbare Ruimte

Gemeente Eindhoven heeft op donderdag 20 oktober het symposium STOEP georganiseerd, met als thema 'Openbare Ruimte'. Aanleiding voor dit symposium zijn onder andere de vastgestelde ontwerpen voor het 18 Septemberplein, Smalle Haven, High Tech Campus en Kennedy Business Center. Voor dit symposium hadden zich meer dan 300 mensen aangemeld. Onder het gemêleerde gezelschap bevonden zich architecten en andere deskundigen, geïnteresseerde burgers en studenten van het Tu/e.

Tijdens dit evenement gaven de architecten Jo Coenen, Adriaan Geuze en Marcel van der Meijs een lezing over hun ontwerpen en hoe deze bepalend zijn voor het Eindhovens stadsbeeld. Over dit thema werd eveneens een forumdiscussie gehouden met de architecten, wethouder M. Schreurs en NRC journalist Max van Rooy.

In het kader van symposium STOEP zijn er ook exposities gehouden over diverse gemeentelijke projecten en onderzoeken. Onder leiding van gidsen, studenten van stedenbouw & architecten Tu/e, waren er excursies die toegang boden tot zes nieuwe markante gebouwen in Eindhoven: Vesteda Toren, Dynamo, Mercado, Medina, Schil Smalle Haven en het Catharinahuis.