Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


10 november 2005


Zutphen - Gewond na aanrijding

Een 26-jarige automobiliste uit Harfsen raakte woensdagmorgen rond 08.15 uur gewond na een aanrijding. Zij reed over de Voorsterallee vanaf Eefde. Voor haar reed in dezelfde richting een 35-jarige automobiliste uit Almelo. Beiden moesten bij een wegversmalling stoppen voor een tegenligger. De Harfsense had dit te laat door, met een aanrijding als gevolg, waarbij ze rugklachten opliep. De Almelose bleef ongedeerd.


Voorst - Onder invloed

Een 43-jarige automobiliste uit Brummen bleek afgelopen nacht (10/11) bij een politiecontrole op de Rijksstraatweg onder invloed van alcohol. Zij blies 0,7 prom. De politie maakt proces verbaal op.


Zutphen - Diefstal bestelauto

Vanaf een parkeerplaats bij een woning aan de Ton Albertsstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag (9/11) een bestelauto weggenomen. Het gaat om een blauwe Renault Traffic, voorzien van het kenteken VF-JT-05. Een 26-jarige Zutphense heeft aangifte gedaan.


Zutphen - Openbare dronkenschap

Agenten hebben woensdagavond (9/11) een 47-jarige Zutphenaar bekeurd wegens openbare dronkenschap. De man werd door passanten in beschonken toestand in de berm aan de Spittaalderkamp aangetroffen. De man kreeg een boete en werd door de agenten thuisgebracht.


Zutphen - 28 bekeuringen bij controles

Agenten hebben woensdagmorgen en -middag (9/11) op diverse locaties een controle gehouden. Hierbij werd bekeurd voor de volgende zaken:
Op de kruising Spittaalstraat met de Gererd Doustraat werden negen fietsers en twee bromfietsers bekeurd voor het rijden door het rode licht, Op de Warnsveldseweg en de Gerard Doustraat werden zeven bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder kreeg een automobilist een bekeuring, omdat de auto een te gladde band had. Op de Laan naar Eme werd met behulp van de laser een snelheidscontrole gehouden. Hierbij reden negen bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --