Politie Zeeland


---

O-7164-2005 Rijbewijs ingevorderd
Op de Oost Westweg in Kortgene is donderdag rond 02.30 uur het rijbewijs ingenomen van een 59-jarige automobilist uit Goes.
Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij met 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur zat. Zijn rijbewijs moest hij inleveren, hij kreeg in ruil hiervoor een dagvaarding.

W-7165-2005 Geluidsapparatuur weg uit auto
Tussen woensdag 17.00 uur en donderdagmorgen 07.45 uur is er ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Diezestraat in Oost-Souburg.
Uit de auto werd de geluidsapparatuur weggenomen.

W-7166-2005 Verkeerscontrole in Vlissingen
Op de Keersluisweg werd donderdagmorgen tussen 07.30 en 09.00 uur een verkeerscontrole gehouden waarbij 64 bestuurders werden staande gehouden.
Er werd bekeurd voor onderstaande feiten:
35 x negeren roodlicht, 23 x rijden tegen de richting in, 3 x niet volgen van verplicht fietspad, 1x bromfiets op fietspad, 1x niet handsfree bellen in auto en 1x geen bromfietscertificaat.

W-7167-2005 Middelburger aangehouden voor vernielen ruit
Een 54-jarige Middelburger is donderdag rond 02.00 uur in zijn woonplaats aangehouden.
De man had zich in een horecagelegenheid aan de Vlasmarkt vervelend gedragen waarop hij het pand werd uitgezet. Hij was het hier waarschijnlijk niet mee eens want hij greep een barkruk en sloeg hiermee een ruit kapot. Na gehoord te zijn is de man na opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Z-7168-2005 Inbraak in bedrijfspand
Aan de Finlandweg in Terneuzen is donderdag tussen 01.00 en 04.30 uur ingebroken in een bedrijfspand.
Voor zover bekend zijn uit het pand geen goederen weggenomen. Braakschade is onbekend.

Z-7169-2005 Diefstal aanhangwagen
Aan de Julianastraat in Axel is in de nacht van woensdag op donderdag een aanhangwagen gestolen.
De aanhangwagen werd losgekoppeld van een voor de woning geparkeerde personenauto.

W-7170-2005 Op heterdaad betrapt
Een 35-jarige Vlissinger is donderdag rond 04.30 uur in zijn woonplaats aangehouden na een poging een personenauto te stelen.
De eigenaresse van de auto hoorde een autoportier dichtslaan en meende dat te herkennen als zijnde het portier van haar auto. Toen ze vanuit haar woning naar buiten keek, zag ze een manspersoon in haar auto zitten die kennelijk haar auto wilde stelen. De vrouw belde vervolgens de politie die ter plaatse kwam en de man hierbij op heterdaad betrapte. De man is na zijn aanhouding en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland