Draadloze Netgear RangeMax 240-familie biedt de snelheid van een kabelnetwerk

Geavanceerde technologie zorgt voor snelheden tot 240 Mbps en een groot bereik

Rotterdam, 10 november 2005 - Netgear introduceert de RangeMax 240 familie van draadloze netwerk¬producten. Dit zijn de eerste draadloze netwerkproducten die de snelheid van een kabel (Ethernet) netwerk evenaren. De RangeMax-producten bieden een maximale draadloze snelheid van 240 megabit in combinatie met een hoge betrouwbaarheid en een groot bereik. Met de RangeMax 240-producten zijn er geen 'dode zones' meer thuis of op kantoor, waar geen contact is met het draadloze netwerk. De nieuwe producten bieden de snelheid die nodig is voor toepassingen die een hoge bandbreedte vereisen, zoals high-definition video, Voice over IP (VoIP), streaming audio en online gaming.

"Klanten maken via hun draadloze netwerk steeds meer gebruik van allerlei soorten digitale content en willen die sneller en over grotere afstanden kunnen benaderen. Daarnaast groeit de behoefte om tegelijkertijd meerdere toepassingen met een hoge bandbreedte te kunnen gebruiken, zoals het streamen van high-definition video, online gaming en Voice-over-IP", zegt Michel van den Berg, Netgear Country Manager voor de Benelux. "De nieuwe RangeMax 240-producten van Netgear bieden al deze mogelijkheden: sneller, veilig en met een groot bereik zodat het netwerk overal in en rond het huis en kantoor toegankelijk is."

Netgear RangeMax 240 Wireless Router (WPNT834)
De Netgear RangeMax 240 Wireless Router (WPNT834) maakt gebruik van de geavanceerde True MIMO Gen 3-technologie van Airgo networks met Adaptive Channel Expansion (ACE). Een uniek kenmerk van de RangeMax-technologie van Netgear is dat deze op dynamische wijze interferentie, bijvoorbeeld door naburige draadloze netwerken, voorkomt. Automatische selectie van het kanaal met de beste kwaliteit, hardwarematige encryptie voor 128-bit AES-, TKIP- en WEP-standaarden, en de nieuwste Quality-of-Service (QoS) -mechanismen voor video, audio en spraak staan garant voor betrouwbare en snelle draadloze verbindingen over lange afstanden.

De RangeMax 240 Wireless Routing maakt tevens gebruik van 'Spatial Multiplexing', waarmee meerdere datastromen over één draadloos netwerkkanaal verzonden kunnen worden. Wanneer meer capaciteit nodig is, schakelt ACE automatisch een tweede kanaal bij, zonder dat de gebruiker hier iets van merkt. Daarnaast worden de prestaties van bestaande 802.11b en 802.11g WiFi-netwerkapparaten met maximaal 50 procent verbeterd.

Installatie en configuratie van de RangeMax 240 is gemakkelijk dankzij de Netgear SmartWizard Installation Wizard, terwijl de Assisted Firmware Update-functie ervoor zorgt dat nieuwe firmware upgrades automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Dankzij de 'Touchless' WiFi-beveiliging van Netgear kunnen gebruikers gemakkelijk en snel een beveiligd netwerk opzetten op basis van verschillende WiFi-beveiligingsstandaarden, waaronder Wired Equivalent Privacy (WEP) en WiFi Protected Access (WPA-PSK en WPA2-PSK).

In combinatie met de RangeMax 240 Wireless Notebook Adapter (WPNT511) of de USB 2.0-adapter (WPNT121), zijn snelheden tot 240 Mbit/seconde mogelijk. Hiermee wordt voor het eerst de effectieve snelheid van een 100 Mbit Ethernet-netwerk behaald. Daarnaast is de RangeMax 240 Wireless Router compatibel met RangeMax, RangeMax 240 en alle andere 802.11b/g clients en kan tegelijkertijd een verbinding opbouwen met deze verschillende standaarden.

Verder is de RangeMax 240 Wireless Router voorzien van een 4-poort auto-sensing 10/100 Mbps switch en uitgebreide beveiligingsfuncties, waaronder NAT- en SPI-firewalls, 64- en 128-bit WEP encryptie, WiFi Protected Access Pre-Shared Key (WPA-PSK en WPA2-PSK), MAC-adres authenticatie, bescherming tegen Denial-of-Service (DoS) -aanvallen, Intrusion Detection and Prevention (IDS), Exposed Host (DMZ) voor veilig online gamen en ondersteuning voor twee VPN pass-through tunnels (IPSec, L2TP, PPTP). Ouders kunnen via verschillende beheerfuncties bepalen op welke tijden hun kinderen mogen browsen en welke sites zij mogen bezoeken.

Netgear RangeMax 240 Wireless Notebook Adapter en Wireless USB 2.0 Adapter Met de Netgear RangeMax 240 Wireless Notebook Adapter (WPNT511) en de RangeMax 24 Wireless USB 2.0 Adapter (WPNT121) kunnen gebruikers optimaal profiteren van de hoge snelheid van de RangeMax 240 Wireless Router. De Wireless Notebook Adapter is een PC Card (Cardbus) -adapter voor gebruik in notebooks, terwijl de Wireless USB 2.0 Adapter geschikt is voor iedere PC of notebook met een USB 2.0-aansluiting.

De adviesverkoopprijs van de RangeMax 240 Wireless Router (WPNT834) is 249 euro, de adviesverkoopprijs van de RangeMax Wireless Notebook Adapter (WPNT511) is 149 euro (incl. BTW). Beide producten zullen eind dit jaar beschikbaar zijn.

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 100 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Meer informatie is te vinden op www.netgear.com.



Ingezonden persbericht