Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


10 november 2005


Didam - Bestuurder blauw bestelbusje doorgereden na aanrijding

De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauw bestelbusje. Woensdag (9/11) werd omstreeks 17.15 uur op de Lange Spruit een 15-jarige fietsster uit Didam geraakt door het bestelbusje en enkele meters meegesleurd. De bestuurder van busje is doorgereden. Mogelijk dat deze bestuurder niets gemerkt heeft van het ongeval. Het meisje had letsel aan haar knie. De fiets en haar MP3 speler zijn geheel vernield. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van het blauwe bestelbusje en eventuele getuigen. Men kan contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844.


Eibergen - Gewond na aanrijding

Een 38-jarige automobiliste uit Haaksbergen en haar twee inzittenden raakten woensdagmorgen (9/11) rond 07.20 uur gewond na een aanrijding. Een 37-jarige automobilist uit Hoge Hexel moest op de Haaksbergseweg afremmen. De Haaksbergse reed achter hem en zag dit te laat. Het gevolg was een aanrijding waarbij de bestuurderster en haar twee vrouwelijke passagiers (25 en 40) eveneens uit Haaksbergen gewond raakten. Zij werden allen voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Lichtenvoorde - Automobiliste raakt gewond

Een 38-jarige automobiliste uit Doetinchem raakte woensdagmiddag (9/11) gewond na een aanrijding. De vrouw reed rond 12.45 uur over de Aaltenseweg richting Aalten. Op de kruising met de Veldstraat is de vrouw door nog onbekende oorzaak tegen de auto van een 64-jarige inwoner uit Lichtenvoorde gebotst. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Didam - Bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Zevenaar raakte woensdagmiddag (9/11) rond 17.00 uur gewond na een aanrijding met een 53-jarige automobilist uit Zevenaar. De automobilist reed over de Hengelderweg vanaf Didam. Op een gegeven moment sloeg hij rechtsaf en zag hierbij de bromfietser, die op het fietspad reed over het hoofd. De jongen had een pijnlijke knie. De automobilist bleef ongedeerd.


Ruurlo - Door onbekende oorzaak van fiets gevallen

Een 29-jarige fietsster uit Ruurlo raakte woensdagavond (9/11) gewond nadat ze door onbekende oorzaak van de fiets was gevallen. De vrouw fietste rond 18.40 uur over de Dorpsstraat. Net op het moment dat ze werd ingehaald door een 72-jarige automobiliste uit Ruurlo, viel ze van de fiets. Hierbij raakte ze de auto. De fietsster werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Gaanderen - Bedrijf opgelicht

Een bedrijf in Gaanderen heeft aangifte gedaan van oplichting. Het bedrijf werd woensdag-morgen (9/11) door een man in een witte bestelbus benaderd , waarbij hem aggregaten van een gerenommeerd merk te koop werden aangeboden. De verkoper had een plausibel verhaal voor de verkoop en de ondernemer ging tot de aankoop over. Na de koop bleek dat de aggregaten niet van het bewuste merk waren, maar dat er gewoon een sticker opgeplakt was. De politie wil waarschuwen voor dit soort oplichtingspraktijken. De onbekende man reed in een wit huurbusje. In het busje zat nog een andere man. Beiden zagen er zeer verzorgd uit.


EINDE BERICHTEN


---- --