Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 november 2005

Diefstal benzine

Aangehouden verdachte bekent 11 keer getankt te hebben zonder te betalen

Haaksbergen

Op woensdag 9 november werd omstreeks 13.30 uur een 28-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden in Haaksbergen. De vrouw werd ervan verdacht op 4 november te hebben getankt zonder te betalen bij een benzinestation in Haaksbergen. De verdachte bekende zich in totaal elf keer hieraan schuldig te hebben gemaakt in de regio Twente. Bij de politie zijn in zes gevallen aangifte gedaan. Tevens bleek dat de auto waarin zij reed niet verzekerd was. De verdachte kon na verhoor het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-141911)

Inbreker overlopen

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 9 november werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Noordhollandstraat in Enschede. De sleutelhouder was met nog drie knapen bij het pand gekomen en zagen in de garage een inbreker. Ondanks dat zij met vereende krachten toegang tot de garage blokkeerden, wist de inbreker toch te ontkomen. De sleutelhouder wist het woonadres van de verdachte en gaf een signalement. Daarop kon de politie kort daarna de verdachte, een 28-jarige Enschedeër in zijn woning aanhouden. De verdachte bekende bij de inbraak twee spelcomputers te hebben weggenomen. De 28-jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-142481)

Bedreiging

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 9 november werd omstreeks 21.30 uur een bedreiging gemeld aan de Kienhuislanden in Enschede. Een 20-jarige Enschedeër reed daar in zijn auto toen hem de pas werd afgesneden door een andere auto. De bestuurder van deze auto, een bekende van de 20-jarige, stapte uit en bedreigde hem met de dood. Daarbij zou hij gebruik gemaakt hebben van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De aangever bedacht zich geen moment, rende bij zijn auto vandaan en activeerde het autoalarm. De zus van de aangever zag de auto staan en alarmeerde daarop de politie. Die trof de auto van de verdachte aan in de Jasmijnstraat en kon de verdachte, een eveneens 20-jarige Enschedeër aanhouden. Een eerder conflict tussen de verdachte en aangever zijn mogelijk aanleiding tot deze bedreiging. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-142504)

Bromfietsster gewond

Aanrijding tussen bromfiets en personenauto

Markelo

Op woensdag 9 november vond omstreeks 08.45 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Twekkelerweg/Meenweg in Markelo. Een 16-jarig meisje uit Markelo reed op haar bromfiets op de Meenweg en stak zonder op te letten de Twikkelerweg over. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto. Deze werd bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Goor. De automobiliste remde nog maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 16-jarige reed in volle vaart tegen de zijkant van de auto. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (05-142160.)

Jongen gewond bij aanrijding

Automobilist kon straat oprennende jongen niet meer ontwijken

Oldenzaal

Op woensdag 9 november vond omstreeks 16.15 uur een aanrijding met letsel plaats op de Hyacinthstraat in Oldenzaal. Een 10-jarige Oldenzaalse jongen rende plotseling de weg op, achter een wegrollende tennisbal aan. Een juist naderende 20-jarige Oldenzaalse automobilist kon de jongen niet meer ontwijken en een aanrijding volgde. De 10-jarige is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. (05-142388)

Diefstal autovelgen

Omvangrijke schade door diefstal autovelgen met banden

Hengelo

Op woensdag 9 november werd een diefstal gemeld van autovelgen en banden bij een autobedrijf aan de Goudstraat in Hengelo. De diefstal vond plaats in de avond/nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 november. In totaal werden 12 banden en velgen weggenomen met een totale waarde van ongeveer 18.000 euro. De betreffende auto's, 3 stuks, stonden geparkeerd aan de zijde van de Platinastraat. Bij de diefstal liepen de auto's ook nog eens voor een onbekend bedrag aan schade op. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-142138)

Aangehouden na bedreiging

Onenigheid over schaderegeling leidt tot bedreigingen en vernieling

Almelo

Op woensdag 9 november deed een 53-jarige Enschedeër aangifte van bedreiging en vernieling. De 53-jarige was omstreeks 14.30 uur in verband met een schaderegeling na waterschade in de woning van een 45-jarige Almeloër. De 45-jarige was het met het voorstel van de 53-jarige niet eens en bedreigde daarop de man. De 53-jarige verliet de woning, gevolgd door de 45-jarige. Nadat de 53-jarige in zijn auto was gestapt zag hij dat de 45-jarige een vuilcontainer naar zijn auto gooide. De auto bleek na onderzoek schade te hebben opgelopen. De politie hield de 45-jarige verdachte diezelfde middag bij zijn woning aan. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-142425)

Winkeldiefstallen opgelost

Politie hoort 14 verdachten

Rijssen

De politie in Rijssen heeft een groot aantal winkeldiefstallen opgelost. Aanleiding voor het onderzoek waren labels van goederen, welke waren verwijderd en achtergelaten in een hoekje van een winkel aan de Haarstraat in Rijssen op 29 oktober. Op de videobeelden waren meerdere jongeren te zien die daarvoor in aanmerking kwamen. De politie stelde hierop een onderzoek in en kwam in totaal 14 verdachten op het spoor. De verdachten betreffen 9 meisjes en 5 jongens in de leeftijd van 11 tot 17 jaar afkomstig uit Rijssen, Enter, Nijverdal en Deventer. De hoofdverdachten, twee 15-jarige meisjes uit Rijssen en een 12-jarig meisje uit Enter zijn in de loop van het onderzoek aangehouden en inmiddels weer in vrijheid gesteld. De diefstallen vonden plaats in wisselende samenstellingen in de tweede helft van oktober, voornamelijk in de herfstvakantie. In 32 winkels werden diverse goederen buitgemaakt, onder andere snoep, sieraden, kleding en rookwaar. Het grootste deel daarvan is opgegaan, een klein deel van de buit is in beslag genomen. Sommige winkels werden wel acht keer door leden van de groep bezocht en bestolen. De politie gaat uit van ruim 50 diefstallen. Proces-verbaal is opgemaakt. (05-137203)

Beroving met geweld

Politie houdt drie verdachten aan

Enschede

Op woensdag 9 november werd omstreeks 19.20 uur door een getuige twee leden van de parkeergroep aangesproken op het Stationsplein in Enschede. Zij was zojuist getuige geweest van een beroving met geweld op het Stationsplein. De getuige had gezien dat drie mannen een andere man in elkaar sloegen en er vervolgens met zijn geld vandoor gingen. Daarbij waren ze in een donkerkleurige auto gestapt en weggereden. De inmiddels gealarmeerde politie kwam bedoelde auto met daarin drie mannen tegen op de Oldenzaalsestraat, kort voor de kruising met de Boulevard 1945. De drie mannen voldeden aan het opgegeven signalement, waarop de politie het drietal aanhield. In de auto trof de politie nog een aantal bolletjes met wit poeder, mogelijk drugs. Deze zijn in beslag genomen. De drie verdachten betreffen een 25 en 30-jarige Enschedeër en een 33-jarige Hengeloër. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het slachtoffer van de beroving is niet aangetroffen en heeft zich nog niet bij de politie gemeld. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (05-142475)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --