Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


10 november 2005


Wezep - Vrachtauto met vlees op zijn kant

Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Goedereede verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur waarna de vrachtauto, geladen met vlees, op de zijkant belandde en een tiental meters doorschoof voordat hij tot stilstand kwam. Het ongeval gebeurde op
donderdag (10-11) rond 05.30 uur op de A28 thv de afslag Wezep. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar een gebroken been weer geconstateerd. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via het terrein van het tankstation.


Ermelo - Illegale posterplakkers aangehouden

De politie heeft op woensdagavond (09-11) een 20-jarige man uit Oudewater en een
18-jarige man uit Haastrecht aangehouden voor het illegaal plakken van posters. Een partij van 172 posters werd in beslag genomen en de mannen kregen een proces-verbaal.


Harderwijk - Veelpleger aangehouden

Een oplettende agent heeft woensdagavond (09-11) een 20-jarige Harderwijker aangehouden, die verdacht wordt van diefstal van een bromfiets. De diefstal was in de maand oktober aan de Vijheweg in zijn woonplaats gepleegd en uit politieonderzoek was gebleken, dat de Harderwijker hiervan verdacht werd. Bij zijn aanhouding bleek de man ondermeer in het bezit van drugs, deze werden in beslag genomen. De man is een zogenaamde veelpleger en is ingesloten.


Oldebroek - Drankrijder

Een 42-jarige automobilist uit Elburg bleek bij een politiecontrole rond middernacht op donderdag (10-11) op de Mheneweg Noord onder invloed van alcohol. De man blies
0,74 promille. De politie maakt proces-verbaal op.


Vierhouten - Auto zwaar beschadigd

De auto van een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte op woensdag (09-11) rond 07.00 uur zwaar beschadigd op de Gortelseweg. Ivm wegwerkzaamheden was een gedeelte van de weg afgesloten en dat werd middels borden en hekken aangegeven. Meerdere bestuurders negeerden de gesloten verklaring. De Apeldoorner reed vervolgens op het afgesloten traject met zijn auto door een kuil waar zich normaal een wildrooster bevindt, waardoor de auto vermoedelijk onherstelbaar beschadigd raakte aan de onderzijde. De auto moest worden weggesleept. De politie besloot de schadepost van de onfortuinlijke bestuurder niet uit te breiden met een bekeuring voor het negeren van de gesloten verklaring.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --