Time : 3:06:38 PM
Date : Thursday, November 10, 2005
Sender Name: Coca-Cola Services Belgium Luxembourg sa/nv

Coca-Cola Enterprises Belgium (CCEB) kondigt intentie tot herstructurering van zijn logistieke organisatie aan

PERSMEDEDELING

Coca-Cola Enterprises Belgium (CCEB) kondigt intentie tot herstructurering van zijn logistieke organisatie aan.

Anderlecht, 10 november 2005

CCEB, het bedrijf dat in België de producten van The Coca-Cola Company op de markt brengt, maakte vandaag tijdens bijzondere ondernemingsraden in zijn lokale sites zijn intentie bekend om de logistieke organisatie in 2006 te herstructureren. Terwijl het klantenlandschap van CCEB in tien jaar tijd sterk is veranderd, zijn de logistieke structuren van het bedrijf onvoldoende geëvolueerd. Bovendien is de productiviteit de voorbije 3 jaar gedaald en zijn de kosten aanzienlijk gestegen. Een herstructurering is dus nodig om rationeler en efficiënter te kunnen werken en beter in te spelen op veranderende marktomstandigheden.

CCEB wil de logistieke activiteiten niet afbouwen, maar zou ze concentreren in vijf distributiecentra in plaats van acht. De sites in Oostkamp, Evere en Barchon zouden dichtgaan, terwijl Gent, Antwerpen, Hasselt, Gosselies en Chaudfontaine verder worden uitgebouwd. Deze intentie tot herstructurering zou een daling van de tewerkstelling met 50 jobs met zich kunnen meebrengen. Deze daling zal vooral worden ingevuld door minder beroep te doen op interimarbeid of tijdelijke contracten niet systematisch te verlengen. Het streefdoel is om het opzeggen van vaste contracten tot een absoluut minimum te beperken.

CCEB stelt in België 2600 mensen tewerk, van wie 750 in de logistieke afdeling.

Het management van CCEB wil de sociale impact van deze herstructurering zoveel mogelijk beperken, zowel voor de werknemers die zouden vertrekken als voor wie blijft (bv. met betrekking tot eventuele extra verplaatsingen). Hiertoe werd vandaag de consultatieprocedure in de ondernemingsraden opgestart op basis van CAO nr 9.

Voor meer informatie kunt u terecht op het website-adres www.cocacolabelgium.be.

U kunt ook contact opnemen met
Tom Delforge op de persdienst
via de medialijn 02.559.28.77.