Gemeente Tilburg

Datum
10 november 2005

Bouwwerkzaamheden Theresiastraat

Afsluiten Theresiastraat ter hoogte van Veldhovenring

Sinds september dit jaar worden er bouwwerkzaamheden verricht op de hoek Theresiastraat/Veldhovenring. Vooraf zijn met de aannemer afspraken gemaakt waar hij zich tijdens de sloop en bouw aan moet houden. Bij deze afspraken is onder meer gekeken naar de verkeersveiligheid in het gebied. Er is afgesproken dat de aannemer rekening moet houden met het aan- en afvoer van materialen, laden en lossen en afscherming van de bouwplek. De eisen zijn in dit geval extra aangescherpt in verband met de aanwezigheid van de basisschool "De Stappen" in de Theresiastraat.

Afsluiten Theresiastraat

De afgelopen weken is gebleken dat het schoolbestuur van basisschool De Stappen de situatie aan de Theresiastraat/Veldhovenring toch niet optimaal vindt. Vanuit het bestuur is gevraagd of het mogelijk is de Theresiastraat ter hoogte van de Veldhovenring tijdens de bouwwerkzaamheden af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De Theresiastraat wordt dan tijdelijke een doodlopende weg. Bij deze afsluiting wordt het trottoir vrijgehouden zodat voetgangers vrije doorgang hebben van en naar de Veldhovenring. Een soortgelijke situatie heeft zich voorgedaan bij de bouwwerkzaamheden aan de Van Sasse van IJsseltstraat hoek Veldhovenring.

Deze brief is alleen bedoeld om u te informeren over het voorstel van het schoolbestuur. Voordat wordt besloten de Theresiastraat af te, willen we graag uw mening horen.

Meer informatie of reactie

Voor eventuele vragen of het geven van uw reactie, kunt u contact opnemen met Marcel Smeulders, inspecteur verkeersveiligheid. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer (013) 549 55 98 of via e-mail marcel.smeulders@tilburg.nl

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --