Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 november 2005


Apeldoorn - Auto's zwaar beschadigd bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Amersfoortseweg raakten woensdagmorgen (09/11) de auto's van een 41-jarige Nunspeter en een 28-jarige Apeldoorner zwaar beschadigd. De Nunspeter reed over de Aardhuisweg en sorteerde voor om linksaf te slaan richting de Amersfoortseweg. Door waarschijnlijk natte schoenzolen slipte de voet van het koppelingspedaal waardoor de auto de Amersfoortseweg op schoot. Hier reed op dat moment de Apeldoorner. Deze probeerde nog uit te wijken, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. Het voorwiel van de auto van de Apeldoorner was door de botsing finaal afgeknapt en rolde over de weg. Op dat moment kwam er gelukkig geen verkeer. De auto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.


Apeldoorn - Inbraak in woning

In een woning aan de Zutphensestraat werd woensdag (09/11) ingebroken. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werden onder andere een luidsprekerset, een laptop en een digitale camera. Tevens werd vanaf de buitenzijde van de woning een schotelantenne weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Apeldoorn - hennepvangst bij politiecontrole
De politie heeft donderdag (10-11) een 45-jarige Apeldoorner aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Agenten zagen de man rond 00.45 uur op de Deventerstraat rijden en wilden een alcoholcontrole uitvoeren. In de bestelauto bleken spullen te liggen die bij de hennepteelt gebruikt worden waarna een verder onderzoek volgde. Het onderzoek leidde vervolgens naar een pand aan de Griftstraat alwaar in een loods zo'n 3100 hennepplanten in dozen werden aangetroffen. Zowel in de bestelauto als in de loods werd apparatuur aangetroffen die benodigd is voor het opzetten van een hennepkwekerij. Alle goederen werden in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart en tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --