Ingezonden persbericht


Pressebericht - Bulletin de presse - Press release - Comunicato stammpa

Skil neemt extra druk weg

Skil introduceert eerste schuurmachine met drukkrachtcontrole

Breda, 10 november 2005 - Schuren wordt een fluitje van een cent meet de nieuwste schuurmachines van Skil: de 7360 en de 7365. De 7360 bepaalt zelf op welke snelheid een schuurklus het best kan worden uitgevoerd. De 7365 is de eerste schuurmachine die klussers waarschuwt als ze te veel druk zetten tijdens het schuren. Deze meedenkende schuurmachines met een aantrekkelijk ergonomisch design zorgen ervoor dat een schuurklus snel kan worden geklaard. De nieuwe Skil-schuurmachines zijn verkrijgbaar vanaf 1 januari 2006.

Alles onder controle
Veel klussers zetten te veel druk als ze een schuurmachine gebruiken. Dit belast de motor onnodig, vertraagt het schuurproces en leidt tot vermoeidheid. Het nieuwe model 7635 beschikt over een drukkrachtcontrole die voorkomt dat de klusser te veel druk zet. Met drie groene LED's en een rode wordt aangegeven hoe groot de druk is. Als de rode LED gaat branden, weet de klusser dat hij de druk moet verminderen. Schuren wordt zo effectiever, comfortabeler en minder vermoeiend. Met de nieuwe 7360 hebben de klussers de snelheid van het schuren onder controle. De variabele snelheidsregeling bepaalt zelf de juiste schuursnelheid tijdens een specifieke klus.

Stofvrij schuren
Stof dat vrijkomt tijdens het schuren, wordt met de nieuwe schuurmachines van Skil direct opgevangen. Het gereedschap beschikt namelijk over een ingebouwd stofafzuigsysteem. Zelfs de fijnste stofdeeltjes worden uit de lucht gefilterd en opgevangen in een doorzichtige stofopvangbox, die gemakkelijk te legen is. De schuurmachine is bovendien zeer handig in het gebruik omdat zowel standaardschuurpapier als Velcro-schuurpapier kan worden gebruikt.

Beide nieuwe modellen hebben een krachtige motor van 240 W en zijn zeer eenvoudig te hanteren. Door een ergonomisch gevormde zachte handgreep, die tot het einde van het gereedschap doorloopt, is de schuurmachine in alle posities goed vast en onder controle te houden. Zelfs bij zeer lange tijd achtereen schuren.

Skil - Everything you need
Skil, gevestigd in Breda, biedt een complete lijn van handig gereedschap met een uitgekiend design, maximaal gebruiksgemak en de beste prijs-kwaliteitverhouding. De producten dragen zorg voor het snel en nauwkeurig afwerken van allerlei klussen in en rond het huis. Skil garandeert voor al het elektrische gereedschap de hoogste mate van kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid. Skil heeft vestigingen over heel Europa. www.skil.nl.