Gemeente Heerde

Week 46, 15 november 2005

BEKENDMAKING

Vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van Heerde maken op grond van artikel 4 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Heerde op 7 november 2005 ingevolge het bepaalde in artikel 8 Wvg heeft besloten gronden die gelegen zijn in het gebied genaamd Bovenkamp 2 aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van de raad ligt tezamen met het raadsvoorstel en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren casu quo de rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 10 november 2005 bij de publieksbalie van het gemeentehuis van Heerde, Marktstraat 1 te Heerde voor een ieder kosteloos ter inzage.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant. Deze publicatie heeft plaatsgevonden op 9 november 2005.

Met dit raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 8a, eerste lid Wvg op 20 september 2005 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van 8 weken bestendigd.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Indien belanghebbenden een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen.

Diegenen, die tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 20 september 2005 betreffende het vestigen van het voorkeursrecht in het gebied 'Bovenkamp 2', reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar, dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt thans geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Heerde, 7 november 2005

Drugs herkennen in Heerde en Wapenveld

Maandag 21 november organiseren Bintwerk en Tactus voor horecaondernemers en -personeel een informatiebijeenkomst over drugs. In club- en buurthuis 't Honk aan de Zwolseweg in Heerde worden de horecamensen bijgepraat over drugs. Wat zijn drugs? Hoe zien ze eruit, wat zijn de risico's? Maar ook: hoe herken ik aan bepaald gedrag dat iemand drugs heeft gebruikt? De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur.

Donderdag 24 november wordt een soortgelijke bijeenkomst gehouden voor de vrijwilligers in jongerencenturm Odyssee aan de W.H. van der Pollstraat 3 in Wapenveld. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. Jongeren tot 24 jaar die hier belangstelling voor hebben zijn ook van harte welkom.

Tijdelijke afsluiting Nieuwe Zuidweg

Medio november gaat de gemeente Epe snoeiwerkzaamheden verrichten aan de Nieuwe Zuidweg. Deze weg wordt in verband hiermee tijdelijk afgesloten. De werkzaamheden duren ongeveer een week en worden binnen de normale werktijden uitgevoerd.

Door middel van voorwaarschuwingsborden zullen weggebruikers van tevoren op de hoogte worden gesteld van de te verwachten stremmingen.

Goedkeuring bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat Gedeputeerde Staten bij besluit van 25 oktober 2005 het door de gemeenteraad in de vergadering van 21 maart 2005 vastgestelde bestemmingsplan De Ossenkamp hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan omvat een juridisch planologische regeling ten behoeve van de realisatie van een nieuwe woonwijk aan de oostzijde van de kern Wapenveld.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 16 november 2005 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende bovenvermelde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit recht komt toe aan degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten of aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn - naast het indienen van beroep - een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Onthouding goedkeuring bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat Gedeputeerde Staten bij besluit van 25 oktober 2005 aan het door de gemeenteraad in de vergadering van 21 maart 2005 vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein Eeuwlandseweg goedkeuring hebben onthouden.

Het bestemmingsplan bevat een juridisch planologische regeling ten behoeve van uitbreiding van het bedrijventerrein aan de Eeuwlandseweg te Heerde.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 16 november 2005 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende bovenvermelde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit recht komt toe aan degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten of aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden. Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring kan een ieder beroep instellen.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan:


- het geheel vernieuwen van een schuur op het perceel Revelingseweg 65 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat een gedeelte van de schuur buiten de bestemming erf is gesitueerd en omdat de maximaal toegestane nokhoogte wordt overschreden.
- het vergroten van de woning op het perceel Veesser Enkweg 30 te Veessen. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok van de woning wordt overschreden.
- het plaatsen van een schuur op het perceel IJsseldijk 39 en 43. De vrijstelling is noodzakelijk omdat een gedeelte van de schuur buiten de bestemming erf is gesitueerd en omdat de maximaal toegestane oppervlakte van de bijgebouwen en de maximaal toegestane goothoogte van de bijgebouwen worden overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 16 november 2005 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 2 november 2005 tot 9 november 2005 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor

- het vergroten van de woning op het perceel Ringweg 11 te Heerde
- het vergroten van de woning op het perceel Veesser Enkweg 30 te Veessen

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor

- het vergroten van de woning op het perceel Vosbergerweg 51 te Heerde
- het plaatsen van een zwembad op het perceel Wezeweg 33A te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor

- het vergroten van een schuur op het perceel Bijlakker 12 te Heerde
- het gedeeltelijk veranderen van de woning op het perceel Ossenkamp, bouwnummer B1s-117 te Wapenveld Verzonden: 2 november 2005

reguliere bouwvergunning voor

- het oprichten van een bedrijfsgebouw ten behoeve van een varkenshouderij op het perceel Achterseweg (ong.) te Heerde
- het vergroten van een op- en overslaghal op het perceel Molenweg 2 te Heerde
- het vervangen/plaatsen van een schuur/carport op het perceel Jan van Riemsdijklaan 12 te Heerde
- het geheel vernieuwen van een garage op het perceel de Steeg 20 te Wapenveld Verzonden: 1 november 2005

- het geheel vernieuwen van een woonhuis met bijgebouw op het perceel Kommerseweg 12a te Heerde Verzonden: 2 november 2005

Ingekomen aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 2 november 2005 tot 8 november 2005 de volgende aanvragen om sloopvergunning heeft ontvangen:

voor het slopen van

- een schuur op het perceel Koerbergseweg 4/1 te Heerde
- een woning op het perceel Kommerseweg 20/2 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Openbare welstandsvergadering

Op donderdag 17 november 2005 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 15.30 uur.

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 16 november 2005 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Op donderdag 24 november 2005 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties).

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 22 november 2005 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst

De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

Conform artikel 12 van de Woningwet is de welstandsvergadering openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699 467. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Straatnaamgeving Bovenkamp

Het college van Heerde maakt bekend dat zij op 8 februari 2005 en op 25 oktober 2005 heeft besloten aan de straten in het nieuwbouwplan Bovenkamp in Heerde de volgende namen te geven en bijbehorende huisnummers toe te kennen:

Scheperskamp, Bornkamp, Heetkamp, Drs. K. Baasweg en J.A. de Witlaan.

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat dit besluit is bekendgemaakt. De situatietekening kan worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Melding Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat zij op 1 november 2005 een melding op grond van het Besluit

detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer heeft ontvangen van:


- Stoffer Stofferingen, Klapperdijk 36A te Wapenveld in verband met het van toepassing worden van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven op het perceel aan de Klapperdijk 36A te Wapenveld. De activiteiten betreffen het stofferen van meubelen en jachten.

Deze melding ligt vanaf 16 november 2005 voor een periode van twee weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699467.

Meer controle op overlast hondenpoep

Er komen de laatste tijd veel klachten bij de gemeente binnen over hondenpoep en loslopende honden, met name binnen de bebouwde kom en bij de basisscholen en speeltuinen in Heerde en Wapenveld. Net als iedereen woont u ook graag in een schone en veilige omgeving, waar u rustig rond kunt lopen zonder elk moment poep aan de schoenen te krijgen en waar kinderen rustig kunnen spelen zonder risico te lopen op wormen of vieze kleren. Om te zorgen dat een schone omgeving en een prettige omgeving voor hondenbezitters toch samen kunnen gaan, zijn er in de gemeente Heerde afspraken gemaakt. De komende periode wordt door de buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente extra gesurveilleerd Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete.

Daarom is het belangrijk deze regels nog eens goed door te nemen!

U moet de hondenpoep opruimen op openbare wegen, voetpaden, speeltuinen, enz. Dit kunt u met eenvoudige hulpmiddelen doen. Hondenbezitters kunnen bij de gemeente een gratis hopo-stick ophalen waarmee de poep zonder hygiënische problemen opgeruimd kan worden.

Waar mag uw hond loslopen:
. Op openbaar terrein buiten de bebouwde kom, tenzij ter plaatse anders wordt aangegeven door bijvoorbeeld borden . In het Zwolse Bos
. Binnen de ring van het geasfalteerde fietspad rond het Heerderstrand in de periode van 16 september tot en met 16 april . Op de heide bij de schaapskooi op de Renderklippen

Waar moet uw hond aangelijnd zijn:
. Binnen de bebouwde kom
. In de bossen van de Stichting Het Geldersch Landschap . In de gemeentebossen met uitzondering van de heide bij de schaapskooi . Op kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweiden . Op begraafplaatsen
. Op sportterreinen
. Rond picknickplaatsen
. Het Van Meurspark
. Voormalige spoorbaan
. Zuppeldseweg (doodlopende gedeelte tussen de beide begraafplaatsen in Heerde) . De Kade in Wapenveld

Wanneer u zelf als burger de regels naleeft en ziet dat iemand anders zich niet aan deze regels houdt, spreek hem/haar dan aan op zijn/haar verantwoordelijkheid. Helpt dit niet en vindt u toch regelmatig hondenpoep in uw woonomgeving, dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente, zodat ter plaatse extra kan worden gecontroleerd. U kunt hiervoor en voor verdere informatie over het hondenpoepbeleid bellen met de gemeente, de heer C.L. Beekhuis, tel. 0578 - 699439.

Activiteiten
maandag 14 tot en met zaterdag 19 november: verkoop pepernoten door Music 4 All

vrijdag 18 november: bazaar van vrouwenvereniging Hanna in kerkelijke centrum aan Kerkstraat in Wapenveld

zaterdag 19 november:

- sintintocht in Wapenveld en Heerde

- veldfietstocht van Toerclub Heerde

- najaarsconcert Soli Deo Gloria in Ontmoetingskerk aan Kanaalstraat in Heerde; aanvang 20.00 uur

maandag 21 en dinsdag 22 november: koekactie SEH

Verleende kapvergunningen


- W.A. Dil, Marialust 6 te Heerde voor het kappen van 1 beuk op zijn perceel
- T.A.L. van Beek, Dennenlaan 8 te Heerde voor het kappen van 6 fijnsparren op zijn perceel
- Z. Ugljanin, Tuurbrink 6 te Heerde voor het kappen van 1 "Apenboom" op zijn perceel Verzonden: 4 november 2005

- D.H. Bronsink, Lagestraat 25 te Wapenveld voor het kappen van 3 dennen aan de Veenweg 6a te Heerde Verzonden: 10 november 2005

Inzameling oud papier en kleding

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

De Horsthoekschool plaatst vanaf 17 november gedurende 3 dagen een container voor oud papier bij het schoolgebouw aan de Oenerweg 7 in Heerde.

Schietoefeningen/Afsluiting Nieuwe Zuidweg

De Nieuwe Zuidweg in het buitengebied van Heerde wordt in verband met uitgebreide schietoefeningen afgesloten op woensdag 23 november. U wordt verzocht tussen 08.00 en 17.00 uur een andere route te kiezen.

Op het artillerieschietterrein in 't Harde worden woensdagavond 16 november ook schietoefeningen gehouden. De weg blijft dan toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: tel. 0525- 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de president van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de President van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen 138 euro.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --