Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Collectieve zorgverzekering onderwijs (2)

Vrijdag 11 november valt bij de meeste scholen in Nederland de collectieve zorgverzekering voor het onderwijs in de bus. De collectieve verzekering is tot stand gekomen na diepgaande gesprekken tussen belanghebbenden in het onderwijs en de Dordtse verzekeraar National Academic. Voor de collectieve verzekering komen ca. 385.000 personeelsleden in aanmerking.

National Academic rekent leerkrachten voor de Basisverzekering E 81,90 per maand. In dit tarief is een standaard klantenkorting verwerkt die National Academic jaarlijks voor verzekeringen uit het onderwijs reserveert.

Ook pakketkorting
Daarnaast wordt aan personeel in het onderwijs een zgn. pakketkorting verstrekt. De pakketkorting kan worden verkregen wanneer samen met de zorgverzekering ook een aantal andere gezinsverzekeringen naar National Academic wordt overgesloten. Het maandtarief zakt dan naar E 78,90. Dit is het laagste tarief tot nu toe. National Academic heeft daarbij aan het onderwijs de garantie moeten geven dat de jaarpremie van de overige verzekeringen minimaal 10% lager zal liggen dan bij de vorige verzekeringsmaatschappij.

De korting op de zorgpremie scheelt een onderwijzersgezin jaarlijks gemiddeld E 206,-. De 10% garantieregeling op schadeverzekeringen biedt daarnaast een gemiddeld voordeel E 73,50 per jaar.

Aanvullend en Tandarts
Er zijn drie soorten aanvullende- en drie soorten tandartsverzekeringen. De eenvoudigste Aanvullende verzekering kost E 5,25, terwijl het tarief voor de meest luxe aanvullende- en tandartsverzekering tezamen net boven de E 30,- per maand uitkomt. Alle aanvullende en tandartsverzekeringen worden bij de overgang naar het nieuwe zorgstelsel zonder gezondheidswaarborgen geaccepteerd.

Alleen voor gezinsleden van leerkrachten die het meest luxe tandartspakket kiezen, geldt een wachttijd van een jaar als, behandelingen nog geen onderdeel zijn van een al in het verleden gestarte behandeling. Deze uitzondering heeft slechts betrekking op orthodontie en kronen en bruggen voor volwassenen. Risicodrager voor het onderdeel zorgverzekering is de Menzis Groep.

Einde persbericht

National Academic

Postbus 362

3300 AJ Dordrecht

Tel: 078 - 6 481 439

Fax: 078 - 6 390 736

E-mail: info@nationalacademic.nl


---- --