Ingezonden persbericht

Kröller Möller Museum installeert VRTX systeem

Otterloo 9 November 2005

OTTERLOO, 20051110 -- Het Kröller Muller Museum in Otterloo neemt deze week een VRTX waterbehandeling systeem in gebruik. De vestiging in Otterloo die onder het beheer van de Rijks Gebouwen Dienst valt heeft al enige tijd geleden daartoe besloten. Ook in het Museum Catharijne Convent in de Utrechtse binnenstad wordt op dit moment hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan de VRTX installatie werkzaamheden


Het VRTX waterbehandeling systeem kenmerkt zich als zijnde uniek doordat het geheel zonder toevoeging van chemicaliën een complete waterbehandeling verzorgt. Problemen die op kunnen treden in koeltorens zoals kalkafzetting, roestvorming, bio-fouling en bacteriën zoals Legionella worden traditioneel bestreden door toevoeging van doorgaans schadelijke biocides en inhibitoren.


Het VRTX systeem werd in 2003 in Nederland geïntroduceerd door HydroVRTX BV uit Almere die de techniek exclusief in Europa vermarkt. Inmiddels is de organisatie gegroeid door de toevoeging van distributeurs in Zweden, Finland, Spanje en Duitsland. De HydroVRTX distributeur in Nederland; Jotem Waterbehandeling uit Hengelo, heeft de installatie in Otterloo verzorgd. Sinds de introductie van het VRTX systeem eind 2003 in Europa vonden ruim 30 systemen reeds hun weg naar tevreden eindgebruikers.




Ingezonden persbericht