Landschapsbeheer Nederland

Symposium Zorg voor ons landschap

Symposium 'De grote waarde van de kleine landschapselementen'

Op donderdag 10 november 2005 organiseert Landschapsbeheer Nederland een symposium over kleine landschapselementen. Vanuit verschillende invalshoeken wordt, tijdens het ochtendprogramma de actuele maatschappelijke waarde belicht. Sprekers zijn Hans Renes, Fred Tonneijck, Paul Opdam, Walter van Wingerden en Agnes van den Berg. Het middagprogramma zal bestaan uit een presentatie en workshop over de zogenaamde Monitor Kleine Landschapselementen. De monitor is een landsdekkend informatiesysteem over kleine landschapselementen en is samen met Alterra ontwikkeld. Het biedt praktische informatie over kleine landschapselementen zoals type, ligging, aard en samenstelling. Daarnaast ook over de kwaliteit en onderhoudstoestand.

Het programma zal worden afgesloten met een bijdrage van de Rijkadsviseur voor het Landschap, Dirk Sijmons en de uitreiking van een nieuw boek van Landschapsbeheer Nederland over kleine landschapselementen.

Het symposium vindt plaats in Achterveld in de Gelderse Vallei, vlakbij Amersfoort.

Voor nadere informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij Wanne Roetemeijer van Landschapsbeheer Nederland, tel 030-2345010.

Klik hier voor de meer informatie over het programma en hier voor het aanmeldingsformulier.