Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)


Nieuws

Huis voor de Sport Groningen tekent samenwerkingsconvenant met NISB

29 september 2005

Op 10 november is het zover. Dan vindt in Groningen de feestelijke ondertekening plaats van het samenwerkingsconvenant tussen het Huis voor de Sport aldaar en NISB. Wij zien voor beide partijen een duidelijke meerwaarde , zegt Gelinck.

De voorbereiding bij het Huis voor de Sport Groningen lag bij directeur Tjaard Kloosterboer en manager sportontwikkeling Robert Gelinck. De laatste vertelt over hoe het zover gekomen is en wat de verwachtingen zijn in het hoge noorden.

Groeiproces
Het Huis voor de Sport was een van de eerste provinciale organisaties die sterk inzette op de ontwikkeling en ondersteuning van sportservicepunten maar was niet de eerste die klaar stond om een samenwerkingsconvenant met NISB te ondertekenen. Wij hebben het hier wel eerder besproken. Op dat moment vonden wij een eigen gezicht belangrijk; wij wilden niet als een soort provinciaal NISB te boek staan, legt Gelinck uit. Nu zien wij een duidelijke meerwaarde in de samenwerking met NISB, zowel inhoudelijk als qua uitstraling.

Structurele samenwerking een pré
Voor Groningen ligt de meerwaarde vooral in de informatie-uitwisseling over en weer. Wij hebben via NISB snel en efficiënt toegang tot landelijke informatie over nieuwe ontwikkelingen en projecten en wij bieden aan NISB een platform om goede voeling te houden met de praktijk, vertelt Gelinck. Daarnaast telt voor het Huis voor de Sport zwaar dat NISB veel kennis, ondersteuning en scholing biedt. Onze medewerkers krijgen bijscholing in projectmanagement en wij kunnen ook terugvallen op NISB bij onze activiteiten naar gemeenten rond de BOS-regeling. Er zijn goede afspraken gemaakt over de besteding van uren over en weer om de samenwerking ook heel concreet handen en voeten te geven.

Feestelijke presentatie
Op 10 november zijn alle Groninger wethouders, ambtenaren sport, regionale sportbonden en andere directe relaties uitgenodigd om de ondertekening bij te wonen. Wij presenteren dan onder meer onze visie op de toekomst en de stand van zaken van de nieuwe subsidieaanvraag BOS, aldus Gelinck. Voor NISB is het de zesde provincie die overgaat tot ondertekening. Misschien wordt dit zesde feestje wel net zo succesvol als het vijfde. Dat vond plaats in Utrecht en omvatte onder meer een pittig politiek sportdebat. Dat viel zo in de smaak dat Sport Service Midden Nederland inmiddels een opdracht op zak heeft vanuit de provincie!