FNV Bouw
datum: 09-11-2005

FNV Ziektekostenpolis

Er gaat van alles veranderen op het gebied van het ziektekostenstelsel. Er komt één basisverzekering voor iedereen. Het verschil tussen ziekenfonds en particulier komt hiermee met ingang van 1 januari 2006 te vervallen. Uiterlijk voor 1 maart 2006 moet u uw keuze voor een zorgverzekering hebben gemaakt. Via o.a. het FNV Bouw Magazine zijn de leden op de hoogte gebracht dat de FNV een voordelige collectieve verzekering gaan aanbieden. Een verzekering gekoppeld aan het lidmaatschap, uitgevoerd door een zorgverzekeraar onder FNV vlag: de FNV Ziektekostenpolis.
Wat kunt u verwachten?Eind november/begin december 2005 ontvangen de leden hiervoor een aanbod. Met dit aanbod ook een brief van FNV Bouw met een overzicht van alle voordelen van deze polis. Met rekenvoorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt wat de FNV Ziektekostenpolis oplevert. Leden kunnen het aanbod van de FNV Ziektekostenpolis meenemen bij de keuze voor een zorgverzekering die het beste bij hun situatie past. De scherpe premie van de FNV Ziektekostenpolis heeft geen invloed op de hoogte van de zorgtoeslag. Alle leden van FNV Bouw hebben inmiddels een brief ontvangen. De veranderingen zullen ongetwijfeld vragen oproepen. Veel van die vragen kunnen pas goed beantwoord worden wanneer er een concreet aanbod ligt.
In de brief van eind november/begin december 2005 wordt het telefoonnummer bekend gemaakt waar leden terecht kunnen met vragen. Ook zal deze website actuele informatie geven.

Voor oudere teksten kunt u terecht in het archief

lid worden
FNV BouwPostbus 520 - 3440 AM WoerdenTel 0900 36 82 689 Fax 0348 423 610