Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 november 2005


onderwerp: bromfietser zwaar gewond bij ongeval

Een 21-jarige jongeman uit Zutphen is donderdagavond zwar gewond geraakt bij een ongeval op de Laan van de Mensenrechten. Hij is met diverse botbreuken opgenomen in het ziekenhuis.

De jongeman reed omstreeks 18.10 uur met zijn bromfiets over het fietspad van de Laan van de Mensenrechten in de richting van de Arnhemseweg. Ter hoogte van de overgang naar het station stak hij plotseling de rijbaan over. Een in dezelfde richting rijdende 39-jarige Apeldoornse automobiliste kon de jongeman niet meer ontwijken.

Bij de aanrijding die volgde raakte de jongeman zwaar gewond. Toevallige passanten, waaronder een arts en een ambulancebroeder verleenden in afwachting van de ambulance eerste hulp. De jongeman is opgenomen in het Lukasziekenhuis en voor de automobiliste is het Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

De rijbaan is geruime tijd afgesloten geweest voor ondermeer een sporenonderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie. Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren worden verzocht contact met de politie op te nemen.

Einde bericht


---- --