Perdu

a.s. vrijdag 11/11/05 om 20.30 uur:

Dag van het elfletterige woord

Op deze speciale dag, de Elfde van de Elfde, is er een uitgebreid programma rond het breedste weblog ter wereld www.elfletterig.nl Er zal dieper worden ingegaan op het fenomeen elfletterige woorden, het stokpaardje van Getallenman en Woordensmid PJ Roggeband. M.m.v. VJ Drifter (Animaties zonder weerga), The Great Ornaldo (Levende Rebus met echte prijzen!), muzikant Wim Klerkx (met zijn klankzinnige Metallofoon), Paul Kempers (vlammende voordracht van onze Easy Poet over Getalsfixatie bij kunstenaars), Federatie Europese Narren ("de 11 als magisch getal"), Wim Conradi (Hoestsonate & Klapstukken in Ultieme Mix), Onverwachte Gasten!, Dora Timmers (Synestetische Strapatsen over de kleur van de elf) en natuurlijk zal de Woordtopelf niet ontbreken. Deze avond wordt u aangeboden door het Elfletterig Genootschap en is een vervolg op de voorstelling 'Encyclopedisch Theater' die in 2003 plaats vond in het Haagse Theater Zeebelt.

Elke Elfde Bezoeker Gratis!
Vrijdag 11 november aanvang 20.30 uur
Toegang 6/5 euro
Perdu
Kloveniersburgwal 86 1012 CZ Amsterdam
Reserveren 020 - 4220542

EN VERDEROP IN NOVEMBER BIJ PERDU:
Vrijdag 18 november
Zinnelijke Stappen
Aanvang 20.30 uur
Toegang 6/5 euro

M.m.v Marian Boyer, Vrouwkje Tuinman, Mustapha Ayned, Cathelijn Schilder, Bart und Ernst, Arthur Wevers en Asis Aynan.

De rest van het land is het al gewend: no-nonsens en literatuur kunnen samengaan. Eindelijk is Amsterdam dan ook overstag: een pretentie-loze literaire avond waar schrijvers de vrijheid hebben uit eigen werk voor te dragen. Deze avond mixt daarbij het bekende met het onbekende zinnelijke. Het is deze opzet die Zinnelijk Stappen uniek en vernieuwend maakt. U kunt luisteren naar Marian Boyer (Fantastisch lichaam, Het engelentransport), Vrouwkje Tuinman (Grote acht, Vitrine), Mustapha Ayned (De schaduw van de pijn, zanger en theatermaker van o.a. Taxista, Waf), Cathelijn Schilder (De Eenling), Bart und Ernst (dichtersduo, Nietteraere Avonden Parade 2005), Arthur Wevers (Orgaanvlees.org) en Asis Aynan (Contrast).

Zondag 20 november
Café Cossee
Aanvang 15.00 uur
Toegang: 3 euro

M.m.v. Doeschka Meijsing, Joyce Roodnat, George Moormann Uitgeverij Cossee en Stichting Perdu organiseren elke derde zondag van de maand café Cossee. In een aangename zondagmiddagsfeer lezen bekende schrijvers voor uit nog ongepubliceerd werk. Musici musiceren. Nieuw talent treedt voor het voetlicht. Deze zondag zullen Doeschka Meijsing, Joyce Roodnat en George Moormann voorlezen uit nog ongepubliceerd werk.

De muziek wordt verzorgd door Kirke.

Vrijdag 25 november
Beulen en Roeiers
Poëziebeschouwing tussen wetenschap, media en actualiteit. LET OP: Aanvang: 20.00 uur! Deur open 19.30 uur!
Toegang 6/5 euro

M.m.v.: Geert Buelens, Bart FM Droog, Hans Groenewegen, Dick van Halsema en Marc Kregting.

Perdu inviteert diverse generaties wetenschappers, essayisten en de hoofdredacteur van het elektronische poëzietijdschrift Rottend Staal om hun visie te geven op het nieuwe decor waarin dichters acteren. Is het oude domein van de neerlandistiek bezet door derden, of raakte het domweg versnipperd? Hoe reageert de officiële poëziebeschouwing op de voor haar nog ongemakkelijke ruimte die grote publieken rechtstreeks bereikt? En welk instrumentarium zou ze moeten ontwikkelen om aan alle veranderingen recht te doen? Over dergelijke vragen zal volop gediscussieerd worden.