Politie Groningen

Persberichten vrijdag 11 november 2005

Provincie Groningen 11-11-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op enkele locaties een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Winsumerweg (N361): aantal geregistreerde voertuigen: 1210, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 980, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Kornhorn, Noordwijkerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 569, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Boerakker (Marum), Boerakkerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 611, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Zevenhuizen, Oudestreek: aantal geregistreerde voertuigen: 493, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 729, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: weigering bloedproef na aanrijding
De politie heeft donderdagavond op de Heymanslaan een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was met zijn auto op de kruising met de Landstraat tegen de auto van een 48-jarige man uit Zuidwolde gebotst. Hij bleek aan de Zuidwolder geen voorrang te hebben verleend. Politieagenten kregen op de plaats van het ongeval het vermoeden dat de 18-jarige onder invloed van softdrugs was. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de verdachte een bloedproef te ondergaan. Tevens moet hij zijn rijbewijs inleveren. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt.

Groningen: motorrijder gewond bij aanrijding
Een 45-jarige man uit Groningen is donderdagavond op de rotonde Hoendiep met de Johan van Zwedenlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer verliet de plaats van het ongeval en werd in een woning aan de Peizerweg aangetroffen. De man bleek zowel arm- als handletsel hebben opgelopen. Hij werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. Na behandeling in het ziekenhuis werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen of de man onder invloed heeft gereden. De motor van de 45-jarige werd zwaar beschadigd aangetroffen. Door onbekende reden was hij 50 meter voor de rotonde ten val gekomen, waarna hij tegen de stoeprand van de rotonde botste. De voorvork van de motor brak door de klap af. De motor werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Zuiderweg een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij mogelijk te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie legde hem een rijverbod van vier uur op. Na verhoor mocht de automobilist het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: fietsverlichtingscontroles
De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in de provincie fietsers gecontroleerd op fietsverlichting. In Leek, Grootegast, Marum, Tolbert, Boerakker, Doezum, De Wilp werden 40 fietsers gecontroleerd. Twee fietsers kregen een bekeuring. In Zuidhorn en Winsum werden 27 fietsers gecontroleerd. Ook hier kregen twee fietsers een bekeuring. In Veendam aan de Korte Leegte kregen zes fietsers en één bromfietser een bekeuring. De bromfietser was niet in het bezit van een bromfietcertificaat.

Stadskanaal: autobmoilist van de weg door oliespoor
Een 19-jarige automobilist uit Oude Pekela is donderdagmiddag op de Provincialeweg N366 van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Een tractor had olie op de weg gelekt, waardoor het wegdek glad was geworden. De automobilist raakte niet gewond. Zijn auto liep flinke schade op en werd afgesleept. De brandweer heeft de weg schoon gemaakt. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Delfzijl: jonge fietser gewond
Een 12-jarige fietser uit Delfzijl is donderdagmiddag op de Uitwierderweg gewond geraakt. Tijdens het fietsen was hij aan het donderjagen met zijn 14-jarige vriendje. Hierdoor kwamen ze met elkaar in botsing en raakte de 12-jarige jongen gewond. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Leek: politie zoekt getuigen van beroving
De politie zoekt getuigen van een beroving, die donderdagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft plaatsgevonden. Een vrouw werd op de Waezenburglaan bij de C1000 beroofd van haar portemonnee. Zij liep naar haar auto die geparkeerd stond aan de Oldenoert-kant van de C1000. Toen zij bij haar auto kwam, werd plotseling haar portemonnee uit haar handen gerukt. Zij heeft kort voor de diefstal een groep jongeren zien staan tegen de zijkant van de winkel. Toen zij zich omdraaide, ging dezelfde groep er vandoor. Een deel van de groep ging de Waezenburglaan op, het andere deel van de jongeren sloeg rechtsaf. De groep bestond uit ongeveer acht jongens en meiden in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Een paar jongens droegen een zwarte broek met gespen en ritsen. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van deze jongeren kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Leek via het landelijke telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Stadskanaal: automobilist gewond door aanrijding
Bij een aanrijding op de Veenstraat is donderdagmorgen een 25-jarige automobilist uit Musselkanaal gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist uit Almelo verleende op het kruispunt Koperslager met de Veenstraat geen voorrang aan de Kanaalster, waardoor de twee met elkaar botsten. De Kanaalster werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen liepen flinke schade op en werden afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Niebert: automobilist onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Halbe Wiersemaweg een 34-jarige automobilist uit Niebert aangehouden voor rijden onder invloed. Bij controle bleek de man te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: twee dieven op heterdaad aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Europalaan twee mannen uit Stadskanaal (18 en 20 jaar oud) aangehouden voor diefstal. De politie kreeg een melding dat twee mannen bij een slager aan de deur zaten te morrelen. Later bleek dat er een ruit was vernield. Gealarmeerde agenten troffen de twee verdachten aan. Zij waren in het bezit van twee manden met droge metworsten en werden vervolgens ingerekend. Onderweg naar het politiebureau rolde plotseling een gele biljartbal met nummer 1 door de politieauto. Bij fouillering kwamen nog eens drie ballen tevoorschijn. Het duo verklaarden de ballen te hebben gestolen bij een café aan het Menistenplein in Stadskanaal. De ballen zijn inbeslaggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Hij zal de biljartballen binnekort terugkrijgen. Ook de metworsten zijn inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.