Contact english version

Leendert Klaassen bestuurslid NVAO

Het Comité van Ministers* heeft er op voorstel van minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee ingestemd om de heer mr. L.J. (Leendert) Klaassen te benoemen tot lid van het dagelijks bestuur van de Nederlands-Vlaamse Acceditatieorganisatie (NVAO). De benoeming gaat in op 1 december 2005.

De heer Klaassen (55) is griffier van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. In de periode 1990 - 2003 was hij burgemeester van de Groningse gemeente Zuidhorn en van 1984 - 1990 burgemeester van Midwolda, eveneens in Groningen. Daarnaast is de heer Klaassen voorzitter van de Raad van Toezicht van het Alfa-college in Groningen en heeft hij functies bekleed binnen de vereniging Vrije Universiteit.


* De Nederlandse minister bevoegd voor hoger onderwijs en de Vlaamse minister bevoegd voor hoger onderwijs vormen samen het Comité van Ministers (uit Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Vlaamse Gemeenschap van België inzake de accreditatie van opleidingen binnen het Nederlandse en Vlaamse hoger onderwijs).