Dienstenbond CNV

Leden akkoord met Sociaal Plan bij Anker Systems 11-11-2005

CNV-Dienstenbond leden bij Anker Systems hebben ingestemd met het Sociaal Plan naar aanleiding van de reorganisatie na de overname door Torex. Er zullen arbeidsplaatsen gaan vervallen en een goed Sociaal Plan biedt houvast en ondersteuning.

Leden hebben nog wel enkele zaken opgemerkt die vermeldenswaard zijn in deze info. Volgens het Sociaal Plan kunt u, indien gewenst, gebruik maken van outplacement of arbeidsbemiddeling. In het artikel is opgenomen dat inschakeling eerst geschiedt na goedkeuring van de directie. Het gaat er om dat de directie betrokken wil zijn bij uw keuze voor outplacement. De kosten worden immers door Anker Systems gedragen en de directie zal naar verwachting- een contract afsluiten met een loopbaanadviesbureau.

Overigens is Adviesbureau Kans daarvoor in onderhandeling met uw directie.

Mocht u in het kader van deze reorganisatie ontslag worden aangezegd verdient het aanbeveling u door een jurist van onze organisatie te laten ondersteunen, ook al in verband met eventuele pensioenconsequenties. Dit Sociaal Plan biedt de mensen die worden ontslagen een schadeloosstelling welke, afhankelijk van duur dienstverband en leeftijd, behoorlijk kan oplopen.

Het verdient dan ook aanbeveling om in alle gevallen contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan kosteloos laten bijstaan door het Financieel Adviesbureau.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl