Politie Gelderland-Midden

Arnhem- Getuigen gezocht van zware mishandeling Zijpse Poort
Publicatiedatum: 11-11-2005 16:00:52

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling nabij de Zijpse Poort in Arnhem, die heeft plaatsgevonden op woensdagavond 10 augustus 2005. Op die bewuste avond zou omstreeks 22.30 uur een 19-jarige Arnhemse zwaar mishandeld zijn door haar 21-jarige ex-vriend en diens 21-jarige vriendin, beiden woonachtig in Arnhem. De 19-jarige liep vanuit het centrum onder de Zijpse Poort door en werd even later van achteren aangereden door het tweetal dat op een scooter reed. Het slachtoffer is vervolgens in haar gezicht geslagen, waarna zij op de stoep viel. Vervolgens is zij door de verdachten meegenomen en nogmaals mishandeld. De Arnhemse raakte ernstig gewond met name aan haar gezicht en hals, waarvoor zij is behandeld in het ziekenhuis.

Aanhoudingen
Afgelopen dinsdag en woensdag heeft de Arnhemse politie de twee verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Om het rechercheonderzoek in een stroomversnelling te laten komen, zou de politie graag in contact komen met getuigen. En dan in het bijzonder met een blanke man van ongeveer 30 jaar oud met blond haar. Hij zou hebben geprobeerd om de mishandeling te stoppen, maar zou zijn afgewimpeld door de verdachten. De politie zou graag in contact willen komen met deze man. Hij kan een belangrijke rol spelen in de bewijsvoering van deze zaak. Ook andere voorbijgangers die zich nog iets kunnen herinneren van de mishandeling op die zomeravond worden uitdrukkelijk verzocht contact op te nemen met de politie. De Arnhemse recherche is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Kent u de dader en kent de dader u ook? Bel dan anoniem met M 0800-7000.