Gemeente Weert

11 november 2005

OPNIEUW BREDE CONTROLE-ACTIE FLATS SERVILIUSSTRAAT EN OMGEVING

Om daadwerkelijk iets te doen aan de overlast van o.a. junks in en rond het appartementencomplex aan de Serviliusstraat in Weert, heeft er donderdagavond 10 november jl. opnieuw een gezamenlijke onaangekondigde handhavingsactie plaatsgevonden. Deze is in het kader van de brede aanpak van gemeente, politie, Wonen Weert en andere instanties gericht op het verminderen van de drugsoverlast en het wegnemen van de gevoelens van onveiligheid bij de buurtbewoners in dit deel van de wijk Keent. In de aanloop naar deze actie werden o.a. twee personen aangehouden.

De overlast is al lange tijd een doorn in het oog van het gemeentebestuur en alle instanties die zich inzetten voor een betere leefomgeving in de Serviliusstraat en omgeving. Deze overlast wordt voornamelijk veroorzaakt door junks in en rond de flats, de aanwezigheid van drugsdealers en het feit dat die weer ongewenste personen aantrekken. Verder gedragen sommige huurders van de flats zich storend en vindt er illegale bewoning plaats.

Tijdens de inzet donderdagavond werd gedurende enige tijd de omgeving van de flats Serviliusstraat geheel afgezet, waardoor al het inrijdend en uitrijdend verkeer kon worden gecontroleerd. Buiten een paar bekeuringen van verkeersovertredingen werden hierbij geen bijzonderheden geconstateerd. In het speeltuintje werd een persoon aangetroffen die een legitimatiebewijs van een andere persoon in het bezit had. Dit legitimatiebewijs werd ingenomen. Door de parketpolitie werd op een adres een mededeling gedaan van een niet onherroepelijk vonnis. Verder werden de kelderruimtes op drugs en ongewenste personen doorlopen, doch dit leverde geen bijzonderheden op. In de aanloop tot deze actie werd een 49-jarige ongewenste vreemdeling zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden en in verzekering gesteld. Ook een 36-jarige persoon, zonder vaste woon- of verblijfplaats, met de Duitse nationaliteit die de laatste tijd op de Serviliusstraat voor overlast zorgde werd aangehouden en in verzekering gesteld. Wonen Weert heeft in het kader van deze actie degelijk hang- en sluitwerk aangebracht op de kelderboxen om daarmee de toegang tot deze boxen door onbevoegden te belemmeren. Samen met de reinigingsdienst van de gemeente zijn er schoonmaakacties gehouden. In totaal hebben 14 personen aan de handhavingsactie deelgenomen. Het betrof mensen van de politie Weert, de parketpolitie en Stadstoezicht.

Burgemeester Jacques Niederer toonde zich na afloop tevreden over deze gezamenlijke actie en kondigde aan hiermee door te zullen gaan.

2005.185 FS


---- --