Persbericht CDA Utrecht n.a.v. Begrotingsbehandeling

CDA blij met resultaat Begroting.

Het CDA boekt succes met extra geld voor veiligheid, Leidsche Rijn, cultuur in de wijk en de Domkerk. Donderdag 10 november vond in de Utrechtse Gemeenteraad de definitieve behandeling plaats van de Begroting 2006. De CDAfractie is blij dat de meeste van onze moties en amendementen zijn overgenomen.

Leidsche Rijn wordt groen en beter
"Wij zijn buitengewoon blij dat het college ons voorstel heeft overgenomen voor een boomadoptieplan in het Leidsche Rijnpark. Voor volgend jaar is er twee miljoen Euro vrijgemaakt, zodat er snel met het LR Park begonnen kan worden. Zo slaan we twee vliegen in één klap: de burgers en organisaties worden actief betrokken bij hun omgeving én er komt snel een goed, veilig en schoon park: de eerste spa gaat nu in de grond!", zegt Nicole Wigny, die namens de CDAfractie het woord voerde.

CDA zet zich in voor goed onderwijs
"Goed onderwijs is van cruciaal belang voor het welslagen van mensen in de maatschappij. Het CDA vindt het dan ook vreemd dat geld dat de gemeente Utrecht ontvangt uit het Gemeentefonds niet volledig aan onderwijs wordt besteed . We hebben een voorstel ingediend om de jaarlijkse extra inkomsten te besteden aan onderwijs. Helaas was daar geen meerder-heid voor, maar wij blijven ons als CDA sterk maken voor goed onderwijs in Utrecht."

Cultuur bindt: steun voor de Dom en in de wijk
Ook diende het CDA een motie in om laagdrempelige culturele activiteiten in de wijken te stimuleren. "Essentieel, aangezien cultuur een belangrijke bindende factor is in de samenleving; zo wordt bovendien de participatie van burgers en de sociale cohesie vergroot," zegt indiener Ahmet Taskan. "De Domkerk is als symbool bij uitstek van heden, verleden en toekomst van onze stad Utrecht veel te belangrijk om onderhoud en herstel te laten mislukken wegens een tekort. Jammer dat PvdA, Groenlinks en de VVD daar anders over dachten. We zijn erg blij dat dit amendement het heeft gehaald, " stelt Nicole Wigny.

CDA zet zich met succes in voor veiligheid
Wij vroegen ook om acties om het gevoel van onveiligheid te bestrijden en om cameratoezicht uit te breiden. Het college gaat hiermee aan de slag. Bovendien heeft het college beloofd om de nijpende situatie rond de Pijler en de Veldhof in Veldhuizen op te lossen.

Meer informatie:
Nicole Wigny 030- 2627875.
Joke Kuijf-Kurver 030- 6661026.
Fractiekamer 030- 2861123.


---- --