Fontys


Fontys Hogescholen Tilburg zet deuren open voor aankomende studenten

Fontys Hogescholen in Tilburg houdt op zaterdag 12 november een open dag voor iedereen die overweegt om een van de opleidingen te gaan volgen. Tussen 10.00 uur en 14.30 uur zijn er diverse activiteiten op onder andere campus Stappegoor, in het gebouw van de Kunsten en aan de Sint Josephstraat. Ook presenteren een aantal nieuwe opleidingen zich. donderdag 3 november 2005 door Femke Huenaars
Nieuw: Management in de zorg en Healthcare en Medical Marketing Studies
Fontys is in samenwerking met Avans Hogeschool in september de nieuwe opleiding Management in de zorg gestart. De opleiding leidt op voor een managementfunctie bij een thuiszorgorganisatie, een verpleeg- of ziekenhuis, welzijnswerk of een andere zorginstelling. Nieuw komend jaar is Health Care & Medical Marketing Studies. Deze variant op de vierjarige bacheloropleiding Commerciële Economie wordt aangeboden door Fontys Bedrijfshogeschool. Deze studie leidt studenten op voor een commerciële functie in de medische branche. Naast commercieel economische kennis doet de student specifieke medische know-how op.

Fontys Dansacademie
Tijdens de open dag zijn er bij Fontys Dansacademie demonstratielessen, open lessen, theaterpresentaties en verschillende informatiestands. Om toegelaten te worden tot de academie moeten aankomende studenten deelnemen aan een auditie. Voor komend studiejaar zijn deze audities vanaf januari 2006. De academie sluit haar open dag om 15.00 uur. Fontys Dansacademie is gehuisvest in het gezamelijke gebouw van alle kunstopleidingen van Fontys Hogescholen aan het Zwijsenplein in Tilburg. De academie biedt de bacheloropleidingen Theaterdans Uitvoerend (modern, jazz en danstheater), Docerend danser, Choreografie en Musicaltheater. Daarnaast is er een masteropleiding op het gebied van choreografie, een voortgezette opleiding bewegingsexpressietherapie en er zijn voortrajecten dans. Vanaf dit studiejaar volgen studenten van alle bachelor opleidingen eerst gezamenlijk een tweejarig curriculum waarin studenten door middel van een vast- en een keuzeprogramma in aanraking komen met alle facetten van het dans- en musicalkunstenaarschap.

Sociale Studies
Fontys Hogeschool Sociale Studies is een nieuwe hogeschool van Fontys. Dit instituut biedt vanaf studiejaar 2005-2006 de hbo-bacheloropleiding Sociale Studies aan in Tilburg en in Eindhoven. Sociale Studies leidt op om met mensen te werken. De student leert hoe hij individuen of groepen op weg kan helpen in de maatschappij en hoe hij hulp kan bieden bij problemen. De bekende opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) zijn opgegaan in de opleiding Sociale Studies. De nieuwe opleiding biedt meer mogelijkheden dan de drie afzonderlijke oude opleidingen. Zo zijn er voor de student meer mogelijkheden om te verbreden én te specialiseren.

Juridische Hogeschool Avans-Fontys
Uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de kwaliteiten van opleidingen kwam de opleiding van Juridische Hogeschool Avans-Fontys als beste HBO-Rechtenopleiding uit de bus. Tijdens de open dag kunnen aankomende studenten terecht bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys voor voorlichting over de voltijd- en de deeltijdopleiding. Op de open dag is een informatiemarkt waar het les materiaal kan worden bekeken en vragen gesteld kunnen worden aan docenten en studenten. Belangstellenden voor de deeltijdopleiding kunnen in een persoonlijk gesprek met de deeltijdcoördinator bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Studiekeuze
Iedereen die nog twijfelt welke studie hij wil gaan volgen, kan de Fontys Interesse Test doen. Aan de hand van antwoorden op gestelde vragen, geeft de computer een lijst van opleidingen die het beste bij de persoon passen. Op de open dag is ook informatie te krijgen over Career College. Dit oriëntatieprogramma van een half jaar geeft studenten de kans te ontdekken wat ze willen en waar ze goed in zijn. Het lesprogramma is onder andere gericht op economie, management, mens en maatschappij en cultuur. Studenten van Career College worden intensief begeleid door medewerkers van het Fontys Loopbaancentrum.