Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt nieuwe brandstichting in Waalwijk

WAALWIJK, 12 november 2005

WAALWIJK Voor de vierde avond/nacht op rij is de wijk Zanddonk in Waalwijk getroffen door een autobrand. Zaterdagmorgen 12 november om 04.20 uur is op het Max Regerpark een geparkeerd staande auto in brand geraakt en vatten ook 3 ernaast staande autos vlam. De politie gaat uit van brandstichting en neemt de zaak hoog op.

Meteen na de melding en het vermoeden van brandstichting hebben diverse agenten de wijk uitgekamd op zoek naar de dader, echter zonder resultaat. Op zoek naar aanknopingspunten zijn ze ook direct gestart met een buurtonderzoek en het horen van getuigen. De auto waarin de brand is ontstaan is weggetakeld voor het instellen van een sporenonderzoek door de Technische Recherche.

De reeks autobranden zorgt voor onrust in de wijk. Om die weg te nemen probeert de politie uit alle macht de dader(s) te achterhalen. Ze doet dat met extra toezicht, het aanboren van extra kanalen om informatie te krijgen en forse opsporingsinspanningen. In dat verband zijn extra ogen en oren in de wijk meer dan welkom en kan iedereen die iets onregelmatigs ziet in de buurt van geparkeerde autos, via het nummer 0900-8844 de politie bij de opsporing een handje helpen.

Auteur: Jan Clarijs