Dansen voor het Ronald McDonald Kinderfonds

St. holland dance promotions

Doe mee aan de Dansmarathon op 13 november 2005!

De Bilt, oktober 2005
Op zondag 13 november organiseert de Nederlandse Vereniging van Dansleraren (NVD) in samenwerking met de Swinging World Dansscholen een landelijke Dansmarathon ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit ter ere van het 85-jarig bestaan van de NVD. De Dansmarathon vindt plaats in alle deelnemende dansscholen die aangesloten zijn bij Swinging World. Iedereen die hieraan meedoet, laat zich per dans sponsoren. De opbrengst van de Dansmarathon gaat volledig naar het Ronald McDonald Kinderfonds en de Ronald McDonald Huizen.

Geïnteresseerde dansers en danseressen kunnen zich nu nog inschrijven voor de Dansmarathon op zondag 13 november a.s. door het aanmeldingsformulier aan te vragen bij hun eigen Swinging World dansschool. Zoek zoveel mogelijk sponsors en dans mee voor het Kinderfonds. Dansen helpt écht!

Onder het motto Dansen helpt echt zijn de NVD, de Swinging World Dansscholen en het Ronald McDonald Kinderfonds in november een campagne gestart om dansers en danseressen op te roepen mee te doen aan de Dansmarathon. Kinderfondsambassadeur Gerda Havertong, pedagoge en actrice in Sesamstraat, gaf tijdens het jaarlijkse congres van de NVD in juni het symbolische startsein van de campagne. Zij maakte samen met de Nederlands Kampioen Professionals Ballroom Peter Bosveld de openingsdans, een Quickstep.

Het Ronald McDonald Kinderfonds is erg blij met het initiatief van de NVD. Naast de dertien bestaande Ronald McDonald Huizen die een thuis ver van huis bieden aan gezinnen met een ziek kind vlakbij het ziekenhuis, worden momenteel drie nieuwe Huizen ontwikkeld. Bij revalidatiecentra in Valkenburg aan de Geul en Arnhem en bij jeugdpsychiatrische instelling RMPI in Barendrecht. Daarnaast is het Kinderfonds druk bezig met de realisatie van projecten in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Mede dankzij initiatieven als de Dansmarathon kan het Kinderfonds blijven zorgdragen voor de bestaande Huizen en nieuwe Huizen en projecten ontwikkelen die zo hard nodig zijn voor gezinnen met een ziek kind.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David Simon van de NVD, tel. 020-6478333 of het Ronald McDonald Kinderfonds, Iris Brummelhuis, tel: 030-2219000, e-mail: i.brummelhuis@kinderfonds.nl.

Het Ronald McDonald Kinderfonds steunt gezinnen met een kind dat professionele zorg nodig heeft. Dit doet het Kinderfonds door het ontwikkelen van Ronald McDonald Huizen en projecten voor gezinnen met een kind dat ziek is, een handicap heeft of een psychische stoornis. Op dit moment zijn er 16 Ronald McDonald Huizen (waarvan 3 in ontwikkeling) die een logeerfunctie bieden aan de gezinsleden van het betreffende kind, dicht bij een ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische instelling. Verder zorgt het Kinderfonds in de toekomst ook voor faciliteiten voor sport, spel, ontspanning en vakantie.