Landstede


Landstede genomineerd voor prijs

Landstede is genomineerd voor de Meester Willem Bartjensprijs. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die de naam van Zwolle op een bijzondere wijze heeft gepromoot, en een bijzonder groot maatschappelijk belang vertegenwoordigd.

Landstede is genomineerd omdat het een bijzondere onderwijsinstelling met een grote regionale én landelijke uitstraling is en Zwolle daardoor een stevige extra naamsbekendheid geeft. Bij Landstede gaat onderwijs hand in hand met topsport via het zogeheten Landstede Topsport Traject. Het uitgangspunt is beginnende topsporters te ondersteunen en hen extra hulp te bieden bij sport en studie in mbo en het voortgezet onderwijs.

Landstede trekt de kar van het Olympisch Netwerk IJssel-Vecht/Noord-Veluwe. Onderdeel daarvan is het Topsport Steunpunt. De naam Landstede tijdens het sportseizoen vrijwel wekelijks op televisie te zien met basketbal en volleybal.

Door dit alles én door nauwe samenwerking met diverse geledingen van het bedrijfsleven en de samenleving, heeft Landstede in de wijde Zwolse regio een grote maatschappelijke verankering gekregen.

De Meester Willem Bartjensprijs is een initiatief van de VVV en wordt ondersteund door de Stentor. De prijs wordt op zondag 13 november overhandigd. Dat gebeurt door burgemeester Henk Jan Meijer. Deze feestelijke bijeenkomst is tevens de aftrap van de Meester Bartjensweek.

Stemmen kan via de website van De Stentor