Gemeente Breda

Extra koopzondag op 13 november naar aanleiding van Belgendagen

Het gemeentebestuur heeft toestemming verleend voor een extra koopzondag in de Bredase binnenstad op 13 november aanstaande in het kader van de zogenoemde Belgendagen.

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november staat de binnenstad in het teken van België en worden vele activiteiten georganiseerd.

Normaal gesproken zijn de eerste zondagen in de maand aangewezen als koopzondag. Voor zondag 13 november heeft het gemeentebestuur echter ook toestemming gegeven om de middenstand de kans te bieden het winkelende publiek (waaronder de Belgische bezoekers) ook op zondag te kunnen verwelkomen. Bovendien kan het publiek zo een dag langer profiteren van alle aanbiedingen en activiteiten die in het kader van de Belgendagen' zijn georganiseerd.

Retailplatform Breda
Het Retailplatform Breda vertegenwoordigt het merendeel van de georganiseerde middenstand en heeft het verzoek tot deze extra koopzondag ingediend. De ondernemers bepalen zelf of het al dan niet interessant is hun deuren op zondag 13 november te openen. Bredase instanties en ondernemers pakken tijdens de Belgendagen' flink uit. Culturele instellingen, horeca en het Holland Casino komen met speciale aanbiedingen. Ook in de winkels is speciale aandacht voor Belgische bezoekers, die ook van speciale aanbiedingen gebruik kunnen maken.

Belgendagen
De zogenoemde Belgendagen worden georganiseerd om de Belgische bezoekers nader kennis te laten maken met Breda. De data voor deze dagen zijn bewust gekozen:11 november is een vrije dag in België (Wapenstilstandsdag) en op die dag trekken de Belgen in grote getale de grens over om een bezoek aan Breda te brengen.

Breda, 8 november 2005