Eemland zuid 09.45 uur

Utrecht 13-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veel te veel

Rijden ondervloed

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 03.25 uur werd de 57-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Rondweg Oost. De man bleek veel te veel te hebben gedronken en blies op het bureau 980 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met slok op

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij een aanrijding had veroorzaakt met een slok op. Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een 34-jarige man uit Zeewolde tegen een lantaarnpaal was gereden. De man verklaarde dat hij bezig was geweest met mobiel bellen en daarom niet had opgelet. De agenten hadden het vermoeden dat hij had gedronken en namen van hem bloed af omdat hij niet in staat was te blazen. Onderzoek moet uitwijzen of de man inderdaad teveel gedronken had.

Op gestolen fiets

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets zat. Omstreeks 16.00 uur zagen agenten de 17-jarige jongen uit Amersfoort rijden op een fiets over de Liendertseweg. Het viel de agenten op dat het slot van de fiets was afgezaagd. De fiets van de jongen werd door de agenten gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de fiets van diefstal afkomstig was. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werden twee auto-inbrekers aangehouden. Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto die stond geparkeerd op het Smallepad. Een getuige had gezien dat een auto was weggereden na de inbraak en belde de politie. Verschillende agenten keken uit naar deze auto en op de Barchman Wuytierslaan werd deze gezien. De mannen, 22 en 29 uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij hadden inbrekerswerktuigen achterin de auto liggen.

Aanhouding openlijke geweldpleging Soesterkwartier

(zie persberichten Eemland zuid, 19 oktober, 27 oktober en 31 oktober 2005)

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 10 november een 15-jarige jongen en een 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging in maart 2005 in de wijk Soesterkwartier. Beiden werden gehoord en legden voor hen een bekennende verklaringen af. De 15-jarige jongen werd tevens gehoord over betrokkenheid bij het ingooien van een ruit bij een kerk aan de Noordewierweg op 7 oktober van dit jaar. Proces-verbaal zal tegen beide jongeren worden opgemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bromfietscontrole

LEUSDEN De wijkpolitie heeft maandag 7 november, tussen 15.00 en 16.30 uur, een bromfietscontrole gehouden op de kruising van de Lockhorsterweg/ Heiligenbergerweg/ Burgemeester de Beaufortweg. De actie werd gecombineerd met een roodlichtcontrole op genoemde kruising.

Dertien bestuurders kregen een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Vijf bromfietsbestuurders werden bekeurd voor diverse overtredingen. Ging om niet volgen van het verplichte fiets-/bromfietspad (3), niet kunnen tonen bromfietscertificaat (1) en niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs (1)

Toezicht op parkeren in blauwe zone

WOUDENBERG De wijkpolitie heeft woensdag 9 november een controle gehouden op het parkeren in de blauwe zone op de Dorpsstraat.

In zeven gevallen bleek dat de bestuurders de verplichte parkeerschijf niet achter de voorruit hadden gelegd. Zij kregen een bekeuring.

Niets erin, niets eruit

WOUDENBERG De wijkpolitie heeft woensdag 9 november de parkeerplaats op de Kostverloren bezocht om te controleren of de eigenaren van de daar geparkeerde autos voor diefstal interessante voorwerpen in hun vervoermiddel hadden achtergelaten.
Bij 8 van de 60 gecontroleerde autos bleek dat het geval. Zij kregen een waarschuwingsbriefje achter de ruitenwisser.