Heuvelrug 10.00 uur

Utrecht 13-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Te veel

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 03.15 uur werd de 21-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede gecontroleerd op de Havenweg. De man bleek te veel te hebben gedronken en blies op het bureau 410 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Bromfietscontrole

VEENENDAAL- Op vrijdagmiddag en -avond werd op de Wageningselaan en de Verlengde Sportlaan een grote bromfietscontrole gehouden. De controle werd gehouden van 15.30 uur tot 22.30 uur en waren naast agenten van het district Heuvelrug ook de KMAR, het KLPD en Douane aanwezig. In totaal werden 41 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. 6 Verdachten werden aangehouden voor o.a. zich niet kunnen legitimeren. 1 Automobilist werd aangehouden omdat hij een hoeveelheid weed in zijn auto had liggen. 3 Automobilisten moesten hun radardetector afgeven en kregen hiervoor een proces-verbaal.

In totaal moesten 229 weggebruikers blazen maar niemand had hiervan teveel gedronken.

De douane trof bij een auto rode diesel aan en 1 bestuurder maakte misbruik van het handelaarskenteken. Zij kregen hiervoor een proces-verbaal.

Gestolen goederen?

VEENENDAAL- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij vermoedelijk gestolen goederen aan het overladen was. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een man goederen aan het overladen was in zijn bestelbus aan de Helling. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen hier een 44-jarige man aan. Hij liep inderdaad te slepen met goederen en in de bestelbus lag een partij speelgoed en pannen. De man wilde niet verklaren waar deze goederen vandaag kwamen en werd aangehouden. De politie doet onderzoek naar de herkomst van deze goederen.

Brand

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd er vermoedelijk brand gesticht in een camper. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een camper in brand zou staan aan de Dichterslaan. De politie en brandweer gingen ter plaatse en de brandweer bluste de felle brand. Door de vlammen was ook een vrachtwagen, welke naast de camper stond, beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend en de politie doet onderzoek hiernaar. Getuigen worden verzocht zich te melden bij het district Heuvelrug; 0900-8844.

Vernieler aangehouden
RHENEN- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij een lamp had vernield. Omstreeks 02.30 uur had de man een bouwlamp, welke stond bij de Grebbeweg, gepakt en op de grond stukgegooid. Een beveiligingsmedewerker sprak de man vervolgens aan maar de 46-jarige man uit Buren wilde niet luisteren. Door de politie werd de man aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.