Lekstroom 11.45 uur

Utrecht 13-11-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Wapen in auto

NIEUWGEIN- Op vrijdagavond werd een man aangehouden met een verboden wapen. Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist zicht verdacht ophield op het Thorbeckepark. De politie controleerde de 18-jarige bestuurder uit Nieuwegein. In zijn auto had hij een niet van echt te onderscheiden speelgoedvuurwapen liggen. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN- Op de Muiderschans en de Noorstedeweg werd vrijdagavond van19.00 uur tot 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 118 weggebruikers blazen en waren 2 automobilisten in overtreding. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Zwaaien met mes

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond werd een man aangehouden omdat hij met een mes had lopen zwaaien. Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een 31-jarige man uit Nieuwegein een mes had lopen zwaaien aan de Raadstede. Toen de politie ter plaatse kwam reed hij net weg. Op de Hagestede werd hij gecontroleerd. Hij had een mes bij zich en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onverantwoorde moeder

VIANEN- Op zaterdagochtend werd een vrouw aangehouden omdat ze teveel gedronken had. Omstreeks 02.30 uur zagen agenten een 26-jarige vrouw rijden over de Don Velascodreef. De vrouw reed hier weg vanaf het parkeerterrein van een hotel. De auto zat vol deuken en de auto was niet gekeurd en verzekerd. Van een band was zelfs het loopvlak weg en kwamen de staaldraden erdoorheen.

De vrouw kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Achterin zat een kind van een jaar of drie. De vrouw bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Kennelijk was zij het hier niet mee eens en begon wild om zich heen te slaan. De vrouw kon toch worden geboeid en werd meegenomen naar het bureau. Het kind werd ondertussen bij een vriend gebracht die in het hotel zat. De vrouw blies op het bureau 660 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Vermoedelijke inbrekers gepakt

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werden twee vermoedelijke inbrekers aangehouden. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een woning aan de Giraffeweide. Hierbij zou een auto zijn weggereden. Een groot aantal agenten keek uit naar deze auto. Op de Nedereindseweg werd de vermoedelijke auto aangetroffen en werden de twee inzittenden, 31 en 35 jaar oud uit Nieuwegein, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onder invloed
NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Omstreeks 21.00 uur stond een agent te wachten voor het verkeerslicht aan de Zuidstedeweg. Naast hem stopte de 56-jarige automobilist uit Nieuwegein. Het viel de agent op dat de man wat over zijn stuur hing. Hij kreeg een stopteken en de man bleek te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 725 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.