Politie Drenthe

Zondag

Emmen 13-11-2005

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is op het Slotplantsoen een 17-jarige inwoner van Meppel aangehouden voor het rijden onder invloed. De jongen liep tegen de lamp toen hij op de Brouwerstraat gezien werd door de politie. Hij trok de aandacht omdat hij geen helm droeg en het verzekeringsplaatsje op de bromfiets ontbrak. Na het stopteken ging hij er als een haas vandoor, maar op het Slotplantsoen werd hij aangehouden. Hij blies daarna aan het bureau 0.7 promille. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.(05-198505)

ASSEN Op de Jan Fabriciusstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige bestuurder uit Assen aangehouden. Bij controle bleek dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies hij 1.5 promille. Zij rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-198282)

HOOGEVEEN Zaterdagavond werd op de Leeuweriklaan een 40 bestuurder uit Hoogeveen gecontroleerd. De ademtest op straat wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en de ademtest op het bureau gaf een promillage van 1.1. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de man nog een rij-ontzegging had tot september 2006. De auto van de man is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-198427)

BORGER Bij een alcoholcontrole op de Buinerstraat is zaterdagavond een 30-jarige bestuurder uit Nieuw Buinen aangehouden voor het rijden onder invloed. Na aanhouding blies de man aan het bureau bijna 0.8 promille. De zaak wordt afgedaan met een snelrecht verbaal. (05-198453)

HOOGEVEEN Zaterdagavond botste een 59-jarige man uit Pesse, met zijn auto tijdens het achteruitrijden op het Stationsplein, tegen een geparkeerde auto. Omstanders merkten al snel dat de man onder invloed verkeerde en waarschuwden de politie. De man werd aangehouden en aan het bureau blies hij bijna vijf keer (2.5 promille) het toegestane promillage. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-198470)

HOOGEVEEN Bij een alcoholcontrole op Het Haagje werd zaterdagnacht een 21-jarige Hoogevener aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 1.5 promille en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-198501)

GEESBRUG Op de Coevorderstraatweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een 41-jarige bestuurder uit Geesbrug gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij de controle op straat blies hij teveel en werd hij aangehouden. Hij blies aan het bureau 0.7 promille. De zaak wordt afgewerkt middels snelrecht. (05-198515)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn op het Peelo, vier mannen aangehouden, nadat er bij de politie een melding was gekomen dat de bestuurder van een auto onder invloed verkeerde. Bij de controle van deze auto bleek de bestuurder, een 29-jarige inwoner van Assen, teveel gedronken te hebben. Hij blies 1 promille. Bij verder onderzoek werd in de auto een vuurwapen aangetroffen. De andere drie inzittenden, een 21-jarige man uit Zutphen, een 22-jarige man uit Assen en een 23-jarige man uit Groningen zijn daarop ook aangehouden. Alle vier mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek loopt nog. (05-198522)

Onderzoek naar diefstal auto
KLAZIENAVEEN Zaterdagnacht is er een auto gestolen vanaf een oprit aan De Kwakel. De 60-jarige eigenaar hoorde lawaai en zag tot zijn verbazing zijn eigen auto de oprit af rijden. Het betreft een Dodge Ram met een open laadbak. De daders hadden de aangekoppelde paardentrailer afgekoppeld en opzij gezet. De sleutels van de auto hadden de dieven gevonden bij de inbraak in het kantoor. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. (05-198547)

Winkeldief aangehouden
HOOGEVEEN Zaterdag tegen de avond is in een winkel aan het Schutsplein een 69-jarige inwoner van Nieuwleusen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had voor ruim 70,- euro weggenomen bij de winkel. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de man de gestolen goederen naar een camper in de Piet Heinstraat had gebracht. In de camper werden meerdere gestolen goederen aangetroffen. De man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. (05-198425)

Vernieler aangehouden
RODEN Op Den Dam werden zaterdagnacht, door omstanders, twee jongens aangehouden, die een spiegel van een auto hadden vernield. Uit het onderzoek kwam naar voren dat, van de beide aangehouden jongens, een 15-jarige jongen uit Roden de vernieling had gepleegd. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Na verhoor is hij thuis gebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-198484)

Huiselijk geweld
EMMEN Werd zaterdagmorgen door een 23-jarige vrouw uit Emmen aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling door haar vriend. Zij had in de nacht van vrijdag op zaterdag klappen gehad en was met de dood bedreigd. De 23-jarige man uit Emmen is aangehouden en ingesloten. Het onderzoekt loopt nog.(05-198307)

ASSEN Zaterdagavond is een 23-jarige inwoner van Assen aangehouden voor het mishandelen van zijn 18-jarige vrouw. Bij de ruzie die was ontstaan, had de man op straat zijn vrouw geslagen. De ruzie was later in de woning voortgezet. De man is ingeloten en het onderzoek loopt nog. (05-198447)

Ruziemaker aangehouden
ASSEN Op de Brinkstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jarige man uit Assen aangehouden. De man maakte op straat ruzie en trok daarbij een andere man in de haren. Op vordering van de politie weigerde hij weg te gaan en stelde zich zeer agressief op. Hij is aangehouden en ingesloten. Onderzoek zal worden voortgezet. (05-198550)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zondagavond. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Dirk Neef, tel. 06-51557950 neemt dan het piket weer over.
Maandagmorgen vanaf 08.00 uur wordt de voorlichting en het piket overgenomen door Ernest Zinsmeyer, tel. 06-22662875