Politie Zuid-Holland-Zuid

13/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-11-2005 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Politiemensen hebben bij een alcoholcontrole op diverse plekken zeven autobestuurders aangehouden. Zij hadden teveel alcohol gedronken. De controle begon op vrijdagavond 12 november 2005 en de agenten stonden op de Baanhoekweg, Copernicusweg en Oude Veerweg in Dordrecht.
DISTRICT Bij een verkeerscontrole door het hele district hebben agenten een aanhouding verricht. Het ging om een fietser die teveel alcohol op had. De controle gebeurde op zaterdag 12 november 2005 en de agenten reden door het hele district. Ze deelden onder andere ook een bekeuring uit voor het rijden zonder gordel en het niet handsfree bellen in een auto.

GESLAGEN
DORDRECHT Agenten hebben een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politiemensen gingen op vrijdag 11 november 2005 naar een melding op de Anna van Burenstraat in Dordrecht. Daar vertelde een 31-jarige vrouw dat haar man haar had geslagen en bedreigd. Hierop namen de agenten de verdachte mee naar het bureau.

DIEFSTAL SPANDOEK
DORDRECHT Een 20-jarige vrouw uit Dordrecht is bij de parkeergarage aan de Spuiboulevard in Dordrecht aangehouden. Ze wilde daar een spandoek stelen. Hierop namen de agenten de vrouw mee naar het bureau. Dat gebeurde op vrijdagavond 11 november 2005.

NIET BETALEN
DORDRECHT Twee bezoekers van een restaurant op de Wijnstraat in Dordrecht zijn aangehouden. Agenten gingen op zaterdag 12 november 2005 omstreeks 00.35 uur naar het restaurant. De verdachten deden vervelend en wilden niet betalen. Ook na diverse verzoeken van de politiemensen deden ze dat niet waarop de twee van 41 en 52 jaar uit Duitsland meegingen naar het bureau. Na bemiddeling betaalden de verdachten de andere dag alsnog hun rekening.

AANHOUDING NA INBRAAK
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is kort na een inbraak aangehouden. Agenten stelden op zaterdag 12 november 2005 rond 03.45 uur een onderzoek in naar een inbraak bij een pand op het Dalmeyerplein in Dordrecht. De verdachten waren gevlucht in de richting van de dijk. Op de Zuidendijk vonden agenten de 19-jarige.

GELD
DORDRECHT Twee verdachten hebben onder bedreiging geld buitgemaakt bij een benzinestation. Ze bedreigden een 28-jarige medewerkster uit Dordrecht met mogelijk een vuurwapen. Het benzinestation zit op de Reeweg Oost in Dordrecht en het incident gebeurde op zaterdagmorgen 12 november 2005 rond 07.00 uur. De twee verdachten liepen weg over de spoorwegovergang in de richting van de Krommedijk. De politie hoorde nog wel een 24-jarige man maar deze had niets te maken met het incident. De ene verdachte droeg een grijze jas met een capuchon en de andere een donkerkleurige jas. Getuigen die iets zagen kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht.

OVERVAL
DORDRECHT Bij een supermarkt op het Rivierenplein in Dordrecht is een overval gepleegd. Dat gebeurde op zaterdagmorgen 12 november 2005 omstreeks 08.50 uur. Een verdachte, een jongeman van ongeveer 17/20 jaar, liep de winkel in en dreigde met mogelijk een vuurwapen. Uiteindelijk verliet hij de zaak. Getuigen gingen achter de verdachte aan waarbij deze schoot. De verdachte droeg een grijs/groene jas en had een sjaal voor zijn mond. Hij liep weg in de richting van de Generaal S.H. Spoorstraat. Getuigen die iets zagen of weten van de verdachte of de overval kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht.

GESTOLEN SPULLEN
DORDRECHT Beveiligingspersoneel heeft een 22-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 12 november 2005 bij een winkel op het Bagijnhof in Dordrecht. In haar kinderwagen en plastic tassen zaten allerlei spullen waaronder make-up en kleding. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau.

WAPEN
DORDRECHT In een woning aan de Louis Apolstraat in Dordrecht heeft de politie een vuurwapen gevonden. Agenten hielden de 25-jarige bewoner aan. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 12 november 2005. De politiemensen namen na de aanhouding de verdachte mee naar het bureau. Buiten hielden agenten nog een 28-jarige man uit Dordrecht aan. Deze man vermoedelijk onder invloed van alcohol liep te schreeuwen. Op vordering van de politie ging hij niet weg waarna agenten de tegenstribbelende man aanhielden.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Voor winkeldiefstal zijn drie meisjes aangehouden. De aanhoudingen gebeurden op zaterdagmiddag 12 november 2005 op het Bagijnhof in Dordrecht. De drie bekenden de winkeldiefstallen onder andere bij een drogisterij. Verder droegen twee van de drie net gestolen kleding. De verdachten zijn 13 (2x) en 14 jaar en komen uit Dordrecht.

PORTEMONNEE
DORDRECHT Een groepje jongens heeft een portemonnee gestolen van een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel. Deze stond op zaterdagavond 12 november 2005 rond 19.45 uur op het Van Eesterenplein in Dordrecht. Plotseling sloeg er iemand in zijn gezicht en nam zijn portemonnee mee. Een groepje jongens rende weg. Een andere 17-jarige jongen uit Schiedam die bij het slachtoffer was kreeg ook klappen.

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft een 14-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Agenten stelden op zaterdagavond 12 november 2005 een onderzoek in naar vernielingen. Er kwam een melding dat bij de Kunstminplaats in Dordrecht jongeren over autos liepen. De politiemensen zagen daar dat er ongeveer vijf jongens wegrenden. Op een aantal autos stonden schoenafdrukken. Na onderzoek hield de politie dus de 14-jarige aan en gaat op zoek naar de andere verdachten.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT Een auto is op de Baanhoekweg in brand gevlogen. Het voertuig stond aan de binnenkant in brand. Waarschijnlijk ontstond het vuur onder de zitting bij de elektrische stoelverwarming. De brandweer bluste het vuur op zaterdagavond 12 november 2005.

KENTEKENPLATEN
DORDRECHT Voor de diefstal van kentekenplaten is een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een getuige waarschuwde de politie op zondag 13 november 2005 rond 01.00 uur. Er liep iemand verdacht bij autos op de Octant in Dordrecht. Op het moment dat agenten het een en ander noteerde kwam de verdachte eraan. In zijn auto vonden de politiemensen de gestolen kentekenplaten terug. Ook had de 21-jarige een zakje met wat heroïne bij zich.

VUURWERK
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 26-jarige man uit Ridderkerk betrapt toen hij vuurwerk afstak. Dat gebeurde op zaterdagavond 12 november 2005 op de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht. De verdachte had drie zogenaamde flowerbeds bij zich. De politie nam deze in beslag.

TEGEN LANTAARNPAAL
ZWIJNDRECHT Een auto is uiteindelijk tot stilstand gekomen tegen een lantaarnpaal. De 37-jarige man uit Zwijndrecht reed in een auto op zondag 13 november 2005 rond 00.35 uur over de Westelijke Parallelweg en ging rechtdoor over het fietspad en hierna de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht op. Tussen het fietspad en de Karel Doormanlaan staan palen. De auto ramde een van die palen, reed hierna rechtdoor en botste in de middenberm tegen een lantaarnpaal. De bestuurder raakte gewond maar omstanders haalde hem uit zijn auto. Een ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Rotterdam. Daar nam een arts een bloedproef omdat de man waarschijnlijk teveel alcohol op had.

TELEFOON
ZWIJNDRECHT Vier verdachten hebben een mobiele telefoon geroofd van een 20-jarige man uit Zwijndrecht. Deze was op zondag 13 november 2005 tussen 04.30 en 05.00 uur op weg naar huis. Op de Molenvliet in Zwijndrecht ter hoogte van de brandweerkazerne spraken de vier het slachtoffer aan. Een van hen gooide nog een fiets naar de 20-jarige. Uiteindelijk gingen ze ervandoor met de telefoon van de Zwijndrechtenaar.

DOOR KOEPEL GEVALLEN
ZWIJNDRECHT Een jongen en meisje zijn door een plastic lichtkoepel gevallen. De twee zaten op zondagmiddag 13 november 2005 op het dak van een autobedrijf aan de Walraven van Hallstraat in Zwijndrecht. Wat de twee daar deden is nog niet duidelijk. Plotseling viel het 13-jarig meisje uit Zwijndrecht half door een plastic lichtkoepel. De 17-jarige jongen uit Dordrecht wilde haar pakken maar de twee vielen naar beneden en kwamen in de showroom terecht. Het meisje liep letsel op aan haar hiel en pols. De jongen werd stabiel vervoerd naar het ziekenhuis in Dordrecht en heeft vermoedelijk letsel aan zijn hoofd en rug. De val van de twee slachtoffers was ongeveer zes meter. Ook een paar plafondplaten kwam naar beneden. Ambulancepersoneel kreeg hulp van de medewerkers van de traumahelikopter.