Gemeente Tilburg
26-10-2005
Breed draagvlak Tilburgs horecabeleid
De gemeente heeft samen met Koninklijke Horeca Nederland, afdeling
Tilburg, de Stichting Horecaconcentratiegebied, de Stichting
Stadskern, de Kamer van Koophandel Midden-Brabant, het Openbaar
Ministerie en het regiokorps Politie West - en Midden-Brabant het
perspectief voor de horeca in Tilburg voor 2005 tot 2015 ontwikkeld.
Dit heeft geresulteerd in de horecanota Over smaak valt best te
twisten. Deze zal op 14 november worden besproken in de commissie
Economie.
Economische sector van belang
De horecanota is het resultaat van een langdurig proces waarin
bovengenoemde partijen hebben geparticipeerd. Dit onderstreept het
belang dat de Horecasector voor een gemeente als Tilburg heeft. De
horeca is een grote werkgever en bepaalt in belangrijke mate het imago
van de stad. Ook is de horeca 'huiskamer van de stad' en vervult zij
op die manier een belangrijke rol bij het bereiken van een leefbaar en
veilig uitgaansklimaat.
Aanscherping algemene regels
De nota biedt hoofdlijnen voor het gemeentelijk horecabeleid, de wet-
en regelgeving en handhaving die hierop van toepassing is. Zo vormt de
nota een objectief en duidelijk toetsingskader voor
vergunningaanvragen. Het beleid gaat uit van een optimale balans
tussen enerzijds het woon- en leefklimaat en anderzijds de
sociaal-recreatieve en economische waarde van de horeca. Om die balans
zoveel mogelijk te waarborgen zijn bijvoorbeeld de openings- en
sluitingstijden aangescherpt en is er een duidelijker
ontheffingenregime voor onder andere collectieve en individuele
festiviteiten en voor bijvoorbeeld de sluitingstijden. Dit is voor
meerdere jaren nu geregeld.
De exploitatievergunning
Nieuw in het beleid is het invoeren van de exploitatievergunning.
Hiermee kan de gemeente meer vooraf én achteraf sturen op het gebied
van openbare orde en veiligheid. De invoering van de
exploitatievergunning gebeurt in fasen. Gestart wordt in de
probleemgebieden van de oude stad. Daarnaast wordt bij alle nieuwe
vergunningaanvragen een exploitatievergunning verlangd. De horeca zal
voorafgaand aan de invoering, maar ook daarna, uitgebreid worden
geconsulteerd bij de "vormgeving" van de exploitatievergunning in de
Tilburgse situatie. Het college van B&W zal tijdens de
begrotingsbehandeling aan de gemeenteraad voorstellen géén extra leges
te heffen.
Nieuwe openings- en sluitingstijden
Uit onderzoek van het Ministerie van VWS (Rapport
Sluitingstijdenregimes horeca, 2004) blijkt dat het reguleren van de
sluitingstijden van de `natte en droge` horeca van groot belang is
voor de openbare orde en veiligheid. In nauw overleg met betrokkenen
is besloten de sluitingstijden voor alle horeca in het
horecaconcentratiegebied op de zogenaamde stapavonden vast te stellen
op 04.00 uur. Om 03.00 uur moet het publiek in de cafés zijn en mogen
ondernemers géén bezoekers meer toelaten. Op dit tijdstip moeten
mensen dus gaan kiezen: of ze blijven in de cafés, of ze eten nog even
iets in een snackbar. Zo worden de publieksstromen meer verspreid, wat
het veilig uitgaan ten goede kan komen. De zogenaamde 'droge' horeca
moet om 04.00 dicht en leeg zijn. Hierop zal door gemeente en politie
strenger worden gecontroleerd.
Verzorgingsstructuur op niveau brengen
Het horecabeleid en de welvaart van de afgelopen 10 jaren hebben er
toe geleid dat de horeca in het horecaconcentratiegebied explosief is
gegroeid. Dit leidde helaas ook tot een ongewenste marginalisatie van
de horeca in de oude stad. Daarom zal de handhaving op die horeca ook
worden verscherpt. De nota biedt meer ruimte aan horecaondernemers die
in bijvoorbeeld de Reeshof (de 'verzorgingsstructuur' is daar
duidelijk nog niet op niveau) of in de buitengebieden van Tilburg iets
willen ondernemen. In de nota staat voor heel de stad en per
deelgebied aangegeven wat wel en niet mag qua vestiging.
De Algemene Plaatselijke Verordening is op alle noodzakelijke
onderdelen aangepast en zal gelijktijdig met de Horecanota aan de raad
worden aangeboden.