Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Herinrichting deel Burgemeester Eliasstraat

Het groot onderhoud van de Burgemeester Eliasstraat blijft beperkt tot het deel tussen de Burgemeester de Vlugtlaan en de Burgemeester van Tienhovengracht. Bij de opknapbeurt gaat het uitsluitend om onderhoud aan de rijweg en de aangrenzende voetpaden. Waar nodig, worden riolering, kabels en leidingen vernieuwd.

Uit veiligheidsoverweging wordt de Burgemeester Eliasstraat ingericht als 30 km zone. Er wordt een verhoogd kruisvlak aangelegd ter hoogte van de Burgemeester van Tienhovengracht en een verhoogd plateau ter hoogte van het fietspad Gerbrandypark. Bij de aansluiting naar de Burgemeester de Vlugtlaan komt een inritconstructie. De rijweg van de Burgemeester Eliasstraat wordt versmald. Omdat er in de huidige situatie weinig wordt geparkeerd, blijft het aantal parkeerplaatsen beperkt. Voor de Otto Heldringschool blijven echter voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Ook wordt de riolering in de rijweg vernieuwd en het openbare verlichtingsplan aangepast. Naast de bestaande lichtmasten worden in het voetpad extra lichtmasten geplaatst.

Wanneer?
De uitvoering start op maandag 14 november en duurt naar verwachting tot eind februari 2006.

Gefaseerde uitvoering
Het werk wordt in 2 fasen uitgevoerd om u zo weinig mogelijk (langdurige) overlast te bezorgen en de buurt zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Achtereenvolgens komen de volgende delen van de straat aan de beurt:

Fase 1:
Start tussen de Burgemeester de Vlugtlaan tot aan de inrit/ingang van het Cornelis van Rijplantsoen. Deze blijft op deze manier bereikbaar. Start werkzaamheden 14 november gereed medio januari 2006.

Fase 2:
Vanaf ingang Cornelis van Rijplantsoen tot aan de Burgemeester van Tienhovengracht. Start werkzaamheden medio januari 2006 gereed begin maart 2006.

Meer informatie
Voor informatie over het werk of de planning kunt u terecht bij onderstaande contactpersoon.

Burgemeester Eliasstraat