Gemeente Papendrecht

Dani de tien miljoenste zwemmer?

Dani Roodnat uit Papendrecht is een van de 158 gelukkigen die zaterdag 29 oktober in de Efteling kans maakt het tien miljoenste Nationale Zwemdiploma te ontvangen uit handen van prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Dani heeft afgezwommen bij zwembad De Hooght, deed mee met de Grote-Doe-Plaat-actie en is nu geselecteerd en met zijn familie uitgenodigd zaterdag naar de Efteling te komen. Allereerst worden per provincie winnaars (van een prijzenpakket) geloot. Een van hen ontvangt vervolgens, opnieuw door loting, het tien miljoenste Nationale Zwemdiploma. Zie ook www.npz-nrz.nl

Bereikbaarheid supermarkt MCD

Supermarkt MCD in de wijk Oostpolder is - voor omwonende en uitsluitend voor personenautos - inmiddels ook bereikbaar via het noordelijke gedeelte van de Oostkil. Vrachtverkeer is hier niet toegestaan. In de week van maandag 14 november zijn asfalteringswerkzaamheden gepland voor de Noordkil en het noordelijke gedeelte van de Oostkil. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven, hulpdiensten worden tijdig op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Werkzaamheden winkelcentrum Westpolder

In de week van maandag 14 november start de aanleg van bestrating rondom de nieuwbouw van winkelcentrum Westpolder. Deze werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag.

Bewonerscontactavond dinsdag 1 november 2005

Dinsdag 1 november is er weer een bewonerscontactavond. Deze avonden worden iedere eerste dinsdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur gehouden in de hal van het gemeentehuis. Inwoners van Papendrecht zijn van harte welkom mee te praten en mee te denken over verbeteringen in hun wijk en andere zaken die in de directe woonomgeving spelen. Leden van de Werkgroep Wijkgericht Werken, waarin de vier wijkplatforms van Papendrecht, Westwaard Wonen, de wijkagent en de wijkcoördinator vertegenwoordigd zijn, ondersteunen bewoners met ideeën over de aanpak van wijkgebonden problemen. Tijdens de bewonerscontactavond zijn ook de wethouder wijkgericht werken en andere medewerkers van de gemeente aanwezig. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar.

Woensdagmiddag 14 december: KerstRommeldam in Interval

Woensdagmiddag 14 december vindt de traditionele Kerst-Rommeldam voor kinderen van 6 t/m 12 jaar plaats. Deze dag begint om 13.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De locatie is wederom jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg 8a te Papendrecht. Dit jaar kunnen de kinderen onder meer strijkkralen, kerstkaarten en kerststukjes maken, knutselen, sfeerlicht, figuurzagen, verven en nog veel meer. De activiteiten zijn om 17.00 uur afgelopen. De kosten voor deze creatieve activiteit bedragen 2,- De kinderen mogen alle gemaakte spullen mee naar huis nemen. Vooraf opgeven is niet mogelijk, de kinderen kunnen op de dag zelf een activiteitenkaart aan de balie kopen.

Ook is er voor zestig kinderen de mogelijkheid om naast het knutselgedeelte te bezoeken, ook nog deel te nemen aan het kerstgourmet. Dit begint om 17.00 uur en duurt tot ca. 18.45 uur. De kosten hiervoor bedragen 3,- en dienen vooraf aan de balie van jeugdcentrum Interval te worden voldaan. Een toegangsbewijs voor het gourmet is alleen te koop in combinatie met een activiteitenkaart á 2,-. Tijdig opgeven en betalen aan de balie is aan te raden, want het gourmet is altijd zeer snel volgeboekt'. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. De gourmetkaarten zijn vanaf dinsdag 1 november verkrijgbaar. Voor vragen kunt u bellen met jeugdcentrum Interval (078-6150993) en vragen naar Arjan Versluis.