Gemeente Zwolle

College subsidieert twee aansprekende evenementen

B&W van Zwolle hebben 10.000 euro uitgetrokken voor de organisatie van de Bartjensweek. De Stichting Cultuurtoerisme Oost Nederland krijgt een bedrag van 10.000 euro voor de organisatie van het zogeheten 'Momentum'.


1
De Bartjensweek vindt plaats van 14 tot en met 17 november. Doel van dit evenement is Zwolle en het rekenonderwijs op de kaart te zetten. Hoogtepunt van deze week is het groot Zwolsch Bartjens Rekendictee op 17 november, waarbij prominenten het opnemen tegen de Zwollenaren in het hoofdrekenen. De uitvoering vindt plaats door de VVV, die probeert zoveel mogelijk sponsoren te vinden voor deze bijzondere week.

In het weekeinde van 26 en 27 november vindt het eerste 'Momentum' plaats in Zwolle. Het initiatief voor dit culturele hoogstandje is genomen door de provinciebesturen van Gelderland en Overijssel. Kunstenaarscollectief De Tilburgse Cowboys heeft samen met Jonnie en Thérèse Boer een bijzonder artistiek en culinair programma ontworpen, dat zich afspeelt in het Spinhuis, de voormalige gevangenis op het Noordereiland.