Gemeente Coevorden

Geen ganzen tijdens 44e Ganzenmarkt in Coevorden

Ganzenmarkt 2005
AID
Vogelgriep-dossier

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft besloten dat tijdens de 44e editie van de jaarlijkse Ganzenmarkt geen ganzen aanwezig mogen zijn. Dit in verband met de maatregelen die zijn afgekondigd ter voorkoming van de vogelgriep in Nederland.

Dat betekent dat voor het eerst in 44 jaar er geen ganzen rondscharrelen tijdens de traditionale Ganzenmarkt in Coevorden. Voorzitter Faas van de Stichting Ganzenmarkt is teleurgesteld en heeft weinig begrip voor de maatregel. De Ganzenmarkt gaat maandag 14 november gewoon door.

De Algemene Inspectiedienst, de controle en opsporingsdienst van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, heeft laten weten dat het drijven van ganzen in de openlucht niet is toegestaan.

Het bestuur van de Stichting Ganzenmarkt zoekt naar een creatieve oplossing om de tradtionele wandeling van de ganzen door het centrum van Coevorden onder leiding van Ganzenhoedsters toch door te laten gaan. Alle overige festiviteiten op de tweede maandag in november (14 november) gaan gewoon door, evenals de activiteiten op het weekeinde daaraan voorafgaand.

Meer informatie over de activiteiten dit jaar tijdens de Ganzenmarkt op maandag 14 november 2005, vindt u op www.coevorden.nl/ganzenmarkt.

Zie ook: Maatregelen om vogelgriep te voorkomen Zie ook: Persbericht: Verdere maatregelen tegen dreiging vogelgriep (bron: ministerie van LNV) Zie ook: Vogelgriep-dossier (bron: ministerie van LNV)