Nationale collecteweek voor kinderen met een handicap

Nsgk

http://www.nsgk.nl

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) houdt binnenkort haar landelijke collecte. Een grote groep vrijwilligers gaat van 14 tot en met 19 november met de collectebus op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap.

De NSGK steunt hiermee projecten voor deze kinderen, zodat zij met hun beperking toch gewoon kind kunnen zijn. De stichting helpt bijvoorbeeld met speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen; al die dingen die nodig zijn om met een handicap zo volwaardig mogelijk te kunnen leven.

Dat kan allemaal dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers die kinderen met een handicap een warm hart toedragen en zich daar belangeloos voor inzetten. Een van hen is Jochem van Gelder, televisiepresentator en ambassadeur van de NSGK. Onder het motto 'je bent nooit te bekend om te collecteren' zal ook hij met de collectebus op pad gaan.

De NSGK komt al 55 jaar op voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting is onafhankelijk en kan haar werk doen dankzij de steun van vrijwilligers, donateurs en sponsors. De NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk; dit garandeert dat zij op een verantwoorde manier omgaat met de giften die ze ontvangt. Meer informatie staat op www.nsgk.nl.


Noot voor de redactie (