Gemeente Stein


Informatieavonden Grensmaasproject
07-11-2005

De gemeente Stein en overige Grensmaasgemeenten zijn gestart met de procedure om de bestemmingsplannen voor het zogenoemde buitengebied aan te passen. Bij die aanpassing wordt het hele Maasdal opgenomen in de gemeentelijke bestemmingsplannen.

In dat kader vinden in onze gemeente twee informatieavonden plaats:
* Maandag 14 november 2005, Fanfarezaal De Hoorn, Koeweide 41 in Meers;

* Woensdag 16 november 2005, Fanfarezaal, Urmonder Maasstraat 5 in Oud-Urmond.

Vanaf 18.30 uur is de zaal open en kunt u met vragen terecht, het centrale deel van het programma start om 19.00 uur.

Tijdens de informatieavonden zal Arcadis namens de gemeente een toelichting geven op het bestemmingsplan. Uiteraard kunt u daarover met de gemeente van gedachten wisselen.

Daarnaast heeft de gemeente de uitvoerder van het Grensmaasproject, het Consortium Grensmaas, uitgenodigd om een toelichting te geven op de uitvoeringsplannen. Het Consortium Grensmaas bereidt op dit moment de vergunningaanvragen voor. In de uiteindelijke vergunningen wordt geregeld "hoe"het Grensmaasproject mag worden uitgevoerd. Vooruitlopend op de officiële vergunningprocedures geeft het Consortium Grensmaas tijdens de informatieavonden uitleg over de plannen voor de uitvoering, voor zover die concreet zijn uitgewerkt.

Het opnemen van het Maasdal in de bestemmingsplannen markteert een nieuwe fase van het project. Die is begonnen nadat Provinciale Staten afgelopen zomer de plannen voor het Grensmaasproject -het POL Grensmaas- goedkeurden. Daarmee komt de uitvoering van het project dat zorgt voor een betere hoogwaterbescherming, de ontwikkeling van nieuwe natuur en de winning van grind, dichterbij.