AutoRai

Achtste Lexus dealer van Nederland in Eindhoven

(11/8/2005)
Eindhoven krijgt een dealer van het exclusieve merk Lexus. Op maandag 14 november opent Jan van Rooy de General Manager de deuren aan de Croy 42. Lexus Eindhoven, onderdeel van de Louwman Groep, betrekt hier een modern pand in een kenmerkende stijl, zoals die te zien is bij bijvoorbeeld Lexus Breukelen.
De komst van een Lexus dealerschap in Eindhoven past in de groeistrategie van het merk. Het wordt de achtste vestiging van dit exclusieve merk, dat een steeds sterkere positie krijgt in het topsegment van de automarkt. Onberispelijke kwaliteit, luxe en eersteklas service â de Red Carpet Treatment, met onder meer gratis haal- en brengservice bij onderhoud â zijn belangrijke speerpunten.

Dit jaar komt er nog een Lexus dealer bij in Nederland, om precies te zijn in Amsterdam, en op 1 november is Lexus Rotterdam al van start gegaan. In 2006 wil distributeur Louwman & Parqui B.V. nog eens drie vestigingen openen in respectievelijk Zwolle, Enschede en Amersfoort, waarmee het totaal aantal dealers in twee jaar tijd verdubbelt.

Meer modellen
Deze groei houdt mede verband met de huidige vernieuwing en de uitbreiding van het gamma met een dieselmotor en meerdere hybride uitvoeringen. Dat is goed te zien bij de start van Lexus Eindhoven. In de showroom schittert de derde generatie van de GS, die eerder dit jaar in Nederland debuteerde, de eerste Lexus volgens de nieuwe Lexus designfilosofie L-finesse. Onder de elegante, vloeiend vormgegeven carrosserie gaat een ongekend luxe interieur schuil met een goed doordachte ergonomie.

Lexus levert de nieuwe GS met een 4,3 liter V8 met 208 kW/283 pk of een nieuwe 3,0 liter V6 met een vermogen van 183 kW/249 pk. Beide zijn gekoppeld aan een eveneens nieuw ontwikkelde sequentiële 6-traps automatische transmissie. Adaptieve variabele vering op de GS 430 biedt keus uit een normale stand en een sportstand voor een nog actiever weggedrag.

Verder is de GS 430 voorzien van VGRS, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging dat zelf overcompenserend stuurgedrag ondervangt. Ook is deze GS voorzien van VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management), een overkoepelend stabiliteits- en veiligheidssysteem dat in tegenstelling tot andere veiligheidssystemen juist pro-actief, maar onmerkbaar, te werk gaat voordat situaties uit de hand kunnen lopen.

Ook is er een hoofdrol in de showroom weggelegd voor de nieuwe Lexus RX 400h, âs werelds eerste premium hybride-SUV. Voor aandrijving van deze vierwielaangedreven SUV zorgen een 3,3 liter V6 benzine- en maar liefst twee elektromotoren. De prestaties liegen er niet om, met een gezamenlijk topvermogen van 200 kW/272 pk, terwijl het brandstofverbruik vergelijkbaar is met een middenklasse auto met een viercilindermotor. Daarbij kent de RX 400h een CO -uitstoot die zeker voor een SUV in het premiumsegment bijzonder laag is. Ook de luxueuze RX 300, met een 3,0 liter V6 benzinemotor, zal zeker niet in de showroom ontbreken.

Van de sportieve IS-serie showt Lexus Eindhoven eind november de nieuwe IS 250 met 153 kW/208 pk. In februari 2006 is ook een IS leverbaar met een dieselmotor, de IS 220d. Deze Lexus wordt aangedreven door een van de modernste en krachtigste dieselmotoren van dit moment, met een vermogen van 126 kW/177 pk en een koppel van maar liefst 400 Nm. Verder staat in de showroom ook de vernieuwde coupé cabriolet SC 430. Uiteraard geeft ook het topmodel van Lexus, de LS 430 acte de présence. Deze LS 430 is voorzien van onder andere het Pre-Crash Safety System, een schadebeperkend radarsysteem dat in een noodsituatie â dus nog voor de eigenlijke botsing â de veiligheidsgordels voorin aantrekt en het remsysteem activeert.

Vanaf maandag 14 november is Lexus Eindhoven aan de Croy 42 op werkdagen dagelijks geopend van 09.00 â 18.00 uur (op zaterdag van 10.00 â 17.00 uur). Telefoon 040-2595300.